maandag 1 november 2021

6e Donkmeerloop: Goud voor Ann Sofie Claeys, brons en clubrecord voor Filiep Vanhonacker.

De halve marathon van Berlare alias ‘de mooiste halve’ wordt gelopen in de prachtige omgeving van het Donkmeer. Misschien niet bepaald het snelste parcours maar misschien inderdaad wel één van de meest idyllische omlopen. De halve marathon bestond uit één ronde van 3 kilometer en drie van 6 kilometer.

Bij de dames bewees master Ann Sofie Claeys (W35) alvast goed op schema te zitten in haar voorbereiding op de marathon van Valencia. Het werd voor Ann Sofie wel een bloedstollend slot van de wedstrijd. Nadat ze nagenoeg de ganse wedstrijd in de buurt liep van senior Helle De Tavernier, haalde onze master de overwinning binnen met één seconde voorsprong (1u26’40”) op De Tavernier (1u26’41”). Franlin Six werd met 1u27’19 derde.

podium dames

Bij de heren kleurde master Filiep Vanhonacker (M35) mee de wedstrijd. In de eerste ronde van 3 km rukten 6 koplopers zich los van de meer dan 500 deelnemers. Stilaan werd ook die groep, onder impuls van Filiep, uitgedund tot een duo. Filiep liep dan samen met belofte Bjarne Rasschaert aan de leiding. Senior Thomas De Bock vervoegde na een remonte de leiders en liet ze wat later ook achter zich om solo de overwinning binnen te halen. Finaal werd Filiep knap derde in 1u09’43”. Hij pakte daarmee het goud bij de masters en snoepte bovendien ook het AZW-clubrecord M35 af van Frederic Van Den Heede (1u09’45”   Sluis 21/03/2010).

podium masters heren


Filiep met Bjarne in zijn zog

Van harte proficiat Ann Sofie en Filiep!