zondag 21 november 2021

5de Grote prijs Provincie Oost-Vlaanderen Ereprijs stad Deinze

De veldloop in Deinze kunnen we beschouwen als een eerste echte waardemeter van het veldloopseizoen. De cross in de Brielmeersen staat immers garant voor een deelnemersveld met zowel kwaliteit als kwantiteit.

De hertekende omloop bleef best pittig. Een minpunt was de verwarrende communicatie over de exacte wedstrijdafstand bij bepaalde reeksen.

TMD had bij de cadetten vier meisjes aan de start. Louise De Backer bleek daarvan de sterkste met een mooie 20e plaats. Esmeé Breye zag haar trainingsijver beloond met een puike 33e stek. Margot Haentjens kreeg Marit Vantwembeke, net zoals in Waregem, tijdens de laatste kilometer in het vizier. Die gezonde tweestrijd leverde hen respectievelijk een 45e en een 41e plaats op.

Bij de cadetten jongens bevestigde Matis Loosvelt zijn goede doen met een prima 6e plaats. Eerstejaars Seppe Vanoverbeke gaf bij zijn debuut bij de cadetten meteen zijn visitekaartje af met een knappe 15e rang. Eppojan Knockaert kon zijn stijgende conditie verzilveren met een 46e stek. Robbe Lampaert, ook nog maar eerstejaars, liep bij zijn eerste veldloop als 53e over de streep.

Scholier Ibe Baelde maakte opnieuw indruk. In een sterk deelnemersveld liep hij als 5e over de finish. Allrounder Quentin Mary volbracht zijn opdracht met een 48e plaats. In diezelfde reeks liep trainer Marc Desmet (M50) bij de masters + 50 als 15e binnen. Philip Breye (M50) leverde eveneens een mooie prestatie. Hij volgde kort op Marc en werd 18e.

Bij de dames liepen de junioren, masters en senioren samen in één reeks. Katrien De Vos bengelde na de start helemaal achteraan maar klom na een sterke remonte op naar een 13e plaats bij de senioren. Lieselot Bossuyt (W40), veiligheidshalve op loopschoenen, liep 35” later als 8e master over de finish. Chiara Wastijn moest slechts 15 seconden prijs geven op Lieselot, wat haar een mooie 6e plaats op leverde bij de junioren. Op haar beurt had Chiara dan weer 20 seconden bonus op Ann Parmentier (W40) die het mooie werk van onze dames afrondde als 12e bij de masters.

Robin Demeestere plukte, bij zijn eerste deelname bij de senioren, de vruchten van zijn trainingsarbeid. Na een mooi ingedeelde race, legde Robin beslag op een uitstekende 13e plaats! (Jeugd)trainers Natan Decoutere en Tijs Messiaen hadden geen schrik om wel heel ver buiten hun comfortzone te treden. Beiden dwongen respect af met een respectievelijk 41e en 45e rang.

Master Piet Ovaere (M40) tenslotte moest als laatste zijn wedstrijd afwerken. Hij had de pech in de gietende regen te moeten crossen. Piet sloot moedig onze geslaagde namiddag af als 46e.

Een mooie fotoreportage van Philip Bossuyt kan je hier vinden.


Proficiat aan alle deelnemers! Dank aan de vele supporters en aan Philip Bossuyt voor het opzetten van de AZW-tent!