zondag 7 november 2021

63e Jongerencross Waregem: Goud voor Matis Loosvelt en Ibe Baelde, zilver voor Jonas Versteele

Het veldloopseizoen 2020-2021 was er één nagenoeg zonder competitie. Voor velen was het van 2019 geleden dat ze nog eens de cross-spikes aanbonden voor een officiële veldloop. Enkele TMD-ers namen op de Waregemse hippodroom de draad weer op.

Het organiserende AZW kon zich verheugen op enkele mooie prestaties van atleten uit eigen rang.

TMD had met Marit Vantwembeke en Margot Haentjes twee cadetten meisjes aan de start. Beiden behaalden op de bijna 3 kilometer een mooie kruissnelheid van zowat 4 minuten de kilometer. Het leverde hen een fraaie 19e (Marit) en 21e (Margot) plaats op.

Bij de cadetten jongens was het meteen prijs voor AZW-TMD. Matis Loosvelt was van bij de snelle start bij de pinken en kon in de laatste 200m afstand nemen van zijn laatste belagers. Hij kon voor eigen volk schitteren op het podium met goud en later op de namiddag nog nagenieten tijdens de huldiging in het Waregemse stadhuis. Eppojan Knockaert en eerstejaars Simon Desmedt deden voor AZW meer dan verdienstelijk hun duit in het zakje met een respectievelijk 29e en 31e plaats. 

Ibe Baelde, terug van weggeweest, verraste meer dan aangenaam met een klinkende overwinning bij de scholieren jongens! Quentin Mary bewees nog eens van alle markten thuis te zijn met een puike 12e plaats.

Ann Parmentier (W40) was na een vlotte start bij de masters eens niet op achtervolgen aangewezen. Na de eerste sprong over de gracht echter moest ze een klein gaatje met de top 3 laten. Ann kreeg de kloof niet meer dicht, maar kon haar knappe 4e stek tot aan de finish vlot verdedigen!

Bij de masters mannen kwam Stijn Desmedt (M40) heel aardig voor de dag met een 12e rang. Henk Dekeukelaere (M45) deed nog beter met een prima 5e plaats.

Senior Jonas Versteele had zijn zinnen gezet op deze jongerencross en kon zowaar triomferen in eigen streek. Hij moest finaal met slechts acht seconden de duimen leggen voor Lenn Teugels (ROBA) en kon na zijn uitstekende prestatie toch blinken met zilver! Natan Decoutere tenslotte aarzelde niet om ver buiten zijn comfortzone te treden. Na een noodzakelijke stop om te braken, kon hij zich ‘bevrijd’ herpakken en liep hij mooi als 20e over de streep.

Een mooie fotoreportage van Filip Bossuyt kan je hier bekijken.

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan alle medewerkers!