zondag 28 november 2021

Crosscup Roeselare

De omloop in Schiervelde was door de hevige regenval van de afgelopen dagen herschapen tot een modderpoel. Naarmate er meer reeksen over het parcours ploeterden, werd het steeds moeilijker om nog met een vlotte tred te lopen. Niettemin gaven enkel TMDers het beste van zichzelf op de loodzware omloop.

EsmeƩ Breye hield de eer hoog van de cadetten meisjes. Ze bewees met een puike 33e rang ook over heel wat doorzettingsvermogen te beschikken.

Bij de cadetten jongens tekenden zowel Matis Loosvelt als eerstejaars Seppe Vanoverbeke voor een prima prestatie met een respectievelijk 9e en 17e plaats.

Ook Ibe Baelde wist zich bij de scholieren met een knappe 13e plaats vlot in de top 20 te lopen.

Senior Natan Decoutere ging op de korte cross de concurrentie aan met de top van de Belgische halve fond. Hij volbracht zijn opdracht met een mooie 48e stek.

Junior Nele Dequae kwam in de modder goed uit de verf. Ze verraste aangenaam en liep als 14e over de streep.

De junioren heren zakten, als laatste van alle reeksen, nog het diepst in de blubber. Robin Demeestere moest na een snelle start even naar adem happen. Met de finish in zicht kwam hij echter nog eens flink opzetten wat resulteerde in een knappe 18e plaats. Eerstejaars junior Viktor Leenaert maakte er na de parcoursverkenning een doorgedreven training van. Hij bereikte zonder kleerscheuren, maar met afgebroken spike-pinnen, de aankomst als 33e.

 

Proficiat aan alle moedige deelnemers die blijk gaven van een flinke dosis doorzettingsvermogen! En een dankjewel aan Tijs Messiaen en Natan Decoutere voor het opzetten van de AZW-tent!