zondag 24 oktober 2021

CrossCup Relays: Brons voor AZW-master dames!

Onder een stralende nazomerzon werd in Berlare het veldloopseizoen traditioneel op gang geschoten met de CrossCup Relays. In de verschillende leeftijdscategorieën worden telkens ploegen van 3 atleten samengesteld, die elk een vooraf bepaalde afstand lopen. TMD bracht, soms aangevuld met AZW-clubgenoten, zes teams op de been.

De cadetten jongens Floris Samain, Seppe Vanoverbeke en Matis Loosvelt openden met een prima 8e plaats! Dat drietal liet daarmee 50 ploegen achter zich.


Lovenswaardig en hoopgevend dat we ook bij de grote kanonnen, de senioren heren, een ploeg konden opstellen
. Natan Decoutere, Maxime Fillieux en Michiel Vanhuysse verdedigden zich kranig tussen de top van het Belgische veldlopen met een puike 40e plaats op liefst 93 teams.



De master dames schoten voor AZW de hoofdvogel af. Lieselot Bossuyt, Ann Parmentier en Audrey Goesaert pakten eerder verrassend maar verdiend de 3e plaats. Ze konden dan ook schitteren met brons op het Cross-Cup podium.



In die zelfde reeks konden onze juniores meisjes net geen top-10 plaats versieren. Heike Vander Cruyssen, Nele Dequae en Chiara Wastijn losten de verwachtingen in met een fraaie 11e plaats.



De junioren jongens zorgden, na de knappe prestatie van de master dames, voor bijna nog een verrassing. Viktor Leenaert, Robin Demeestere en Arnoud Douterlungne speelden lang mee voor een podiumplaats. Finaal kwamen ze niet veel tekort voor de top drie. Het werd wel een uitstekende 5e stek voor het AZW-trio.


De masters heren tenslotte sloten de knappe
AZW-TMD prestaties af met een mooie 15e plaats. Stijn Desmedt, Henk De Keukelaere en Bert Deschodt lieten nog 37 teams achter zich!


Proficiat aan alle deelnemers en dank aan alle supporters!