zondag 26 november 2023

7de Grote Prijs Provincie Oost-Vlaanderen: brons voor Henk De Keukelaere

Ondanks de regenval van de voorbije weken lag het parcours er in de Brielmeersen, op enkele korte modderstroken na, bijzonder goed bij. De passages op de Finse piste hadden als nadeel dat bij menig atleet er een stukje schors aan de crossspikes bleef hangen. Maar AC Deinze tekende opnieuw voor een prima organisatie!

In de reeks van de scholieren en de masters boven de 50 jaar tekende Ephraim Peeters voor een knap resultaat. Hij liep als 7e scholier over de streep en hield dus alle masters achter zich. Zowat een minuut later liep AZW-clubgenoot Henk Dekeukelaere (M50) als 3e master binnen. Net zoals een week eerder in Aalter kon hij het podium op voor brons! Trainer Marc Desmet (M55) maakte zijn debuut wat het winterseizoen betreft. Hij kon zeker tevreden zijn met een 14e rang bij de masters en een 4e plek bij de M55.

Bij de dames cross met zowel masters, senioren en junioren was er AZW-weelde. TMD was goed vertegenwoordigd met onder meer twee seniores (Katrien De Vos en Chiara Wastijn) en twee masters (Ann Sofie Claeys-W35, Ann Parmentier-W40). Katrien De Vos maakte na een eerder trage start een mooie inhaalrace en leek op weg om als eerste TMDer binnen te lopen. Dat was echter zonder Ann Sofie Claeys gerekend sterk kwam opzetten en Katrien in de laatste ronde nog voorbij ging. Katrien beet echter, in het diepst van de finale, nog van zich af met een ultieme versnelling en kon als 13e Ann Sofie met nog één plaats (14e) terug wijzen. Katrien werd 7e bij de senioren en Ann Sofie mooi 5e bij de masters (3e bij de W35). Ann Parmentier leidde lang de dans bij de achtervolgers en wist de schade tot ruim 10 seconden te beperken op Katrien en Ann Sofie. Ze liep uiteindelijk als 19e over de finish en werd als 6e master zelfs 2e bij de W40! Chiara Wastijn, nochtans prima gestart, had blijkbaar haar dagje niet. Ze streed moedig verder en liep als 24e over de streep. Goed voor een 14e rang bij de senioren.

Twee TMD-beloften kleurden mee de wedstrijd van 8820m bij de senioren. Viktor Lenaert nam van bij de start de leiding en was de eerste 5 ronden niet uit de top drie weg te slaan. Ook Robin Demeestere schoof aanvankelijk goed mee met de ruime kopgroep. Maar toen Louis Misplon (KRC Gent) voorbij halfweg aan de boom schudde, moest Viktor toch even op adem komen. In de laatste ronden leverde hij nog enkele plaatsen in. Viktor kon uiteindelijk met een mooie 6e plaats toch best tevreden zijn. Ook Robin kreeg het in de tweede wedstrijdhelft wat moeilijk maar hij moest uiteindelijk 'slechts' 30" prijsgeven op zijn trainingsmakker Viktor en werd als 8e beloond met een mooie top-10 plaats!

Proficiat aan alle deelnemers en een dankjewel aan onze AZW-club fotograaf Filip Bossuyt voor het plaatsen van de AZW-tent! Een mooie fotoreportage van Filip kan je hier bewonderen.