zondag 19 november 2023

BK veldlopen Hulshout

foto Piet Loosvelt


Het veldloopseizoen dat officieel start op 1 november kende op 19/11 al zijn nationale hoogtepunt. De afgelopen jaren was de eerder vlakke omloop in Roeselare steevast het decor voor de selectie-cross van het EK in december. Belgian Athletics ging op zoek naar een parcours dat meer moest lijken op de sterk glooiende omloop van het park van Laken in Brussel waar dit jaar het EK-veldlopen 2023 zal plaatsvinden. Hulshout A.C., dat zijn 50 jarig bestaan viert, kwam na de procedure als winnaar uit de bus. De selectie-cross in Hulshout voor het EK veldlopen in Brussel op 10 december werd prompt tot Belgisch kampioenschap gebombardeerd. Een beslissing die zowel voor – als tegenstanders kent.

De gevarieerde omloop lag er door de vele regen van de afgelopen weken vrij zwaar bij. Een aantal verraderlijke passages op het parcours zorgden voor een nooit gezien aantal valpartijen in een veldloop. Een spektakelwaarde die Sporza graag in beeld bracht.

Bij de scholieren jongens van 2007 was Matis Loosvelt aanvankelijk goed mee. Halfweg verloor een tegenstander op een hellinkje zijn evenwicht en sleurde Matis mee in zijn val. De knie van Matis kreeg door een blokkade een serieuze impact te verduren.  Ondanks de opkomende pijn zette Matis op adrenaline de strijd verder. Hij knokte zich naar een mooie 24e plaats op bijna 70 deelnemers. Met wat vocht in de knie staat hij helaas een tweetal weken aan de kant.

foto Piet Loosvelt
foto Piet Loosvelt













Belofte en triatleet Nele Deqaue durfde het aan om zich te meten met de Belgische veldlooptop op de lange cross van 9350m! Nele vocht voor wat ze waard was en werd verdienstelijk 32e. Bij de beloften behaalde Nele de top 10 met een puike 9e plaats!

Proficiat Nele en Matis