zondag 5 november 2023

65ste Jongerencross Waregem: Goud voor Matis Loosvelt, brons voor Ann Parmentier.

Het parcours op de Waregemse hippodroom lag er deze editie, door de regenval van de afgelopen dagen, beduidend zwaarder bij dan de andere jaren.

Esmeé Breye baalde er niet om. Ze beet voor AZW-TMD de spits af en knokte zich naar een mooie 14e plaats.

Bij jongens was Matis Loosvelt bij de pinken in de spits van de wedstrijd. Toen Joran Naessens (HOPP) een ronde te vroeg zijn eindsprint inzette bleef Matis als enigste in zijn spoor. Zo kwam Matis na de passage aan de aankomst, eerder ongewild,  solo aan de leiding. Het werd door die ‘tussentijdse versnelling’ nog een zware en lange laatste ronde voor Matis maar hij gaf zijn leidersplaats niet meer prijs! Hij kon zo op het ‘hoogste schavotje’ schitteren met goud. Imran Kabbour (2e - FLAC) en Joran Naessens (3e - HOPP) flankeerden hem op het podium. Trainingsmakker Eppojan Knockaert was ondertussen ook aan een sterke wedstrijd bezig en mocht zeker ook tevreden zijn met zijn 14e rang.

podium scholieren jongens

Er stonden dertig dames aan de start bij de samengestelde reeks van 17 masters, 8 seniores en 5 juniores. Ann Parmentier(W40) kwam goed uit de verf met een 7e stek en kon bovendien als 3e master het brons opeisen in de oudste categorie. Enkel masters Katrijn Van Hulle (AVMO) en Hetty Boons (KKS) bleven haar voor.

Op de langste cross van de namiddag van 8340m. konden we rekenen op senior  Tim Vandevelde. Met een 17e  plaats 28 deelnemers deed hij het voor een belofte best aardig!

Liefst 45 masters en 6 junioren stonden samen aan de start.  Henk De Keukelare (M50) kon tussen de ‘jongeren’ meer dan zijn mannetje staan en liep bij de masters knap als 14e over de streep. Kort daarop volgde eerstejaars junior Thibault Mulier. Zijn puike 21e plaats leverde hem de 5e rang op bij de junioren. Stijn Desmedt (M40) trad op de 5540m buiten zijn comfortzone maar hoefde niet te blozen. Hij liep als 27e en  22e master over de finish. Philip Breye (M55) tenslotte was als één van de oudste masters meer dan verdienstelijk met zijn 36e plaats en zijn 30e rang als master.

Henk en Thibault

Stijn

Philip


Proficiat aan alle deelnemers en dank de (AZW) medewerkers! Merci aan de familie Loosvelt voor de foto's!