zondag 27 november 2022

Crosscup Roeselare

Op Schiervelde werd er traditioneel gestreden voor de tickets voor deelname aan het EK-veldlopen. Dat zorgde uiteraard in de reeksen vanaf de junioren voor een topbezetting. Het parcours, dat er bij regenval vaak zwaar bij ligt, werd hier en daar wat aangepast. Al bij al lag de omloop er vrij goed beloopbaar bij.

Eerstejaars scholiere Esmeé Breye beet voor TMD-AZW de spits af en gaf voor de derde keer dit seizoen het beste van zichzelf. Ze behaalde een eervolle 34e plaats.

Bij de scholieren jongens konden we opnieuw rekenen op Matis Loosvelt en Eppojan Knockaert. Ook zij deden het als eerstejaars niet onaardig. Matis moest na een snelle start wat gas terug nemen en liep 27e (13e van de jongens van °2007) over de finish. Eppojan liep als 55e binnen en kon een 35e rang voorleggen bij jongste scholieren.

Michiel Vanhuysse had als belofte zijn zinnen gezet op de lange cross bij de heren. Door een opleidingsstage als kinésist en ziekte verliep zijn voorbereiding echter niet optimaal. Tussen het nationaal geweld kon Michiel toch een mooie 32e rang op 59 deelnemers voorleggen.

Lieselot Bossuyt (W40) gaf als master opnieuw de voorkeur aan de korte cross bij de seniores. Ze liet met een puike 18e plaats zowat de helft van het deelnemersveld achter zich en kwam dicht in de buurt van enkele ronkende namen van de Belgische halve fond top.

Tim Vandevelde kwam sinds lang nog eens in AZW-shirt actie in het veld. Op de korte cross voor de heren nam hij het meteen op tegen een kwalitatief deelnemers veld. Tim mag dan ook tevreden zijn met een 63e rang op 72 deelnemers.

Bij de junioren dames was AZW met drie atletes op 24 deelnemers goed vertegenwoordigd. Nele Dequae maakte een prima beurt met een 15e plaats. Haar vriendinnen van de Crosscuprelays Chiara Wastijn en Rune Breye bleven, wat de plaatsen betreft, opnieuw dicht in elkaars buurt. Chiara werd 21e en Rune 22e. Een pluim voor onze drie universiteit studentes!

Een beeldverslag van enkele reeksen kan je hier vinden.

Proficiat aan alle deelnemers!