zondag 20 november 2022

6e grote prijs Oost-Vlaanderen, ereprijs Stad Deinze: brons voor Viktor Leenaert en Filiep Vanhonacker

De voorspelde regenval bleek uiteindelijk nog mee te vallen zodat het gevarieerde parcours in de Brielmeersen er goed bij lag. Met liefst 1146 deelnemers stond de veldloop van AC Deinze opnieuw garant voor kwantiteit en kwaliteit.

EsmeƩ Breye en Margot Haentjes waren net als in Waregem onze vaandeldragers bij de scholieren meisjes. Onze eerstejaars zetten een mooie prestatie neer met een respectievelijk 11e e 17e plaats.

Bij de scholieren jongens had Matis Loosvelt, ook al eerstejaars, af te rekenen met stevige concurrentie. Hij mag met zijn 13e rang op 33 deelnemers dan ook best tevreden zijn. In die zelfde wedstrijd werkten Marc Desmet (M50) en Philip Breye (M55) in de achtergrond hun race af bij de masters +50. Marc viel met zijn 10e plaats nog net binnen de prijzen. Philip, voor de start nog twijfelachtig want de dag voordien onwel, liep als 24e tevreden over de streep.

Bij de senioren dames konden we ons verheugen op de deelname van liefst 4 TMD-AZW atletes. Van dit viertal nam Katrien De Vos duidelijk de maat van onze studentes met een knappe 12e plaats. Chiara Wastijn (16e) en Rune Breye (17e) hielden elkaar voortdurend scherp in de wedstrijd. Liesl Luyssen deed het, ver buiten haar comfortzone, verbazend goed met een 19e plaats. Master Ann Parmentier (W40) mengde zich in die reeks ook nog in de onderlinge AZW-strijd. Met een mooie 8e plaats bij de masters moest ze de duimen leggen voor Katrien maar ze hield op haar beurt wel de drie universitairen achter zich.

Viktor Leenaert speelde bij de junioren lang mee voor de overwinning. Hij reageerde alert op alle aanvallen van zijn concurrenten en moest pas in de laatste hectometers  zijn meerdere erkennen in Daan Bostyn (AS Rieme) en Wout Logier (MACW). Niettemin mag Viktor met zijn 3e stek spreken van een geslaagd debuut bij zijn eerste individuele wedstrijd van het veldloopseizoen.

podium junioren jongens

Idem voor master Filiep Vanhonacker (M40) die bij zijn eerste optreden in het veld, in die zelfde wedstrijd, het zelfs even aan durfde om aan de leiding te lopen. Finaal nam hij vrede met een 3e plaats bij de masters. Filiep moest enkel Pieter De Frenne (M35 ALVA) en Ridha Guerfal (M40 KAAG) laten voorgaan.

podium Masters heren (M35-M40-M45)

Proficiat aan alle deelnemers!