zondag 4 december 2022

Kerstloop Waregem: brons voor Audrey Goesaert!

De Kerstloop in Waregem was aan zijn 17e editie toe en bracht, zeker ook dit jaar, een sterk deelnemersveld op de been. De temperaturen rond het vriespunt speelden veel deelnemers parten. Er vielen daarom nogal wat opgaves te noteren.  

Op de 4,3 km liep master Audrey Goesaert (W35) zich in eigen regio in de kijker. Na één kilometer liep ze in 4e stelling. Audrey kon dan bij de dames opschuiven naar de 3e plaats en ook nog enkele mannelijke deelnemers remonteren. Haar derde plaats kwam niet meer in het gedrang. Met een chrono van 16'09" zette ze bovendien ook een mooie chrono neer. De winst bij de dames was voor een sterke Katrien Maes (15'09"). Liz Roma werd tweede met 15'49". Ook Ann Parmentier (W40) was op de korte afstand van de partij. In de aanvangsfase kon Ann, virtueel op de 5e rang, haar teamgenote Audrey nog in het oog houden. Rond halfweg echter moest Ann op een stuk bergop, verkleumd van de kou, wat gas terug nemen. Finaal moest ze slechts 1 plaats bij de dames toegeven en liep ze als 6e over de streep in 17'06".

Zeker op de 9,3 km stond er heel wat kwaliteit aan de start. Master Filiep Vanhonacker (M40) nestelde zich in het spoor van een sterk leiders-trio. Toen de drie leiders op het gaspedaal drukten liet Filiep begaan. Zijn knappe 4e plaats liet hij echter niet meer uit handen glippen. Met 30'35" had hij nog een ruime bonus van zowat 1 minuut op de nummer vijf. Bert Deschodt (M40) kon aanvankelijk met AZW-ers Jeroen Van Braeckel en Arno Demeerlaere mee schuiven maar liet zijn clubgenoten dan maar lopen. Bert liep vanaf halfweg solo in 14e positie. Hij schoof uiteindelijk, door twee opgaves, nog op naar plaats 12. Bert was best tevreden met zijn puike 32'58"!

Proficiat Audrey, Ann, Filiep en Bert!