zondag 6 november 2022

63e Jongerencross Waregem: Brons voor Ann Sofie Claeys en Bert Deschodt

Uitgerekend op de AZW-Jongerencross maakten de weergoden komaf met de wekenlange nazomer. Regen en wind teisterden de deelnemers. Toch trotseerden een ruim aantal TMD-ers het hondenweer voor hun eerste (individuele) veldloop van het seizoen.

Bij de scholieren meisjes maakte eerstejaars Esmeé Breye een goede indruk met een puike 14e plaats. Margot Haentjes, ook al eerstejaars, verdedigde zich kranig in weer en wind en liep als 18e over de streep.

Eerstejaars scholier Matis Loosvelt  had in de achtervolging op het leidersduo lang uitzicht op het brons. Helaas kreeg hij een spike van een andere atleet tegen de knie en kon hij niet mee sprinten voor het brons. Desondanks werd Matis knap 6e! Leeftijdsgenoot Eppojan Knockaert liep al vlug in de wedstrijd geïsoleerd maar kon zijn 21e plaats goed vasthouden.

Bij de masters dames maakte Ann Sofie Claeys (W35) indruk met een stevige remonte na een eerder trage start. Ann Sofie rukte nog op naar de 3e plaats en snoepte daarmee het brons af van haar trainingsmakker Ann Parmentier (W40). Ann was wel prima uit de startblokken geschoten maar kreeg halfweg last van steken in de zij. Niettemin kon Ann vrede nemen met haar puike 4e plaats! In die zelfde wedstrijd vochten eerstejaars-senioren Chiara Wastijn en Rune Breye een onderling duel uit. Chiara haalde met een mooie 11e plaats net niet de top-10. Trainingsmaatje Rune liep niet veel later als 13e over de streep. Een bemoedigend resultaat voor onze universiteitsstudenten!

Natan Decoutere schuwde, als 400m(horden)-800m specialist, het lange werk van bijna 10 km bij de senioren niet. Hij deed het meer dan aardig met een 22e plaats in 36’06”.

In de laatste wedstrijd van de namiddag liepen de junioren en masters mannen samen. Master Bert Deschodt (M40) liep lang en vlot mee met de kopgroep. Toen twee junioren in de finale aan de boom schudden, kon Bert zich focussen op de strijd bij de masters. Bert werd tenslotte knap 3e als oudste van van betere masters uit de kopgroep! Kersvers junior Thibault Mulier maakte een geslaagd debuut in het veld. In het zog van Marc Desmet (M50) kon hij in de laatste ronde nog de maat nemen van zijn trainer en als 9e junior over de streep lopen. Marc legde bij de masters beslag op de 19e plaats op 32 deelnemers. Leeftijdsgenoot Philip Breye (M55) proefde sinds lang nog eens van competitie en volbracht zijn opdracht met een 28e plaats.

Een fotoreportage van Filip Bossuyt kan je hier vinden.

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan alle medewerkers!