zondag 24 oktober 2021

NN Marathon Rotterdam

Senior Arno Demeerlaere maakte in Rotterdam zijn debuut op een officiële  marathon. Hij bewees alvast potentieel te hebben voor deze afstand.

De weersomstandigheden waren met een aangenaam nazomerweer gunstig.  In de schaduw van onze langgenoot Bashir Abdi, die het Europees record (2u03’36”) op zijn naam schreef, zette ook Arno een prima resultaat neer.

Arno kon in zijn eerste 15 kilometer mee schuiven met een groep die er een tempo van 3’41” à 3’42” de kilometer op na hield. Toen zijn metgezellen nog versnelden, liet Arno wijselijk begaan. Hij liet zich even later inlopen door een achtervolgende groep. Halfweg liet Arno al een mooie 1’18’02” optekenen. Toen het tempo wat verslapte, besloot Arno er dan maar alleen van door te gaan. Vanaf dan moest hij de klus solo klaren. Ondanks een kleine verzwakking in de laatste twee kilometer kende Arno gemiddeld weinig verval in zijn tweede wedstrijdhelft. Voor een eerste marathon kon hij dan ook een uitstekende 2u36’32” voorleggen. Van de liefst 10867 deelnemers liep Arno als 83e over de streep!

Details over de eerste marathon van Arno kan je hier vinden.

Van harte proficiat Arno!