zondag 3 oktober 2021

PK Nieuwpoort: Zilver voor Natan Decoutere en Robin Demeestere, brons voor Axelle Christiaens!

Het provinciaal kampioenschap piste dat traditioneel georganiseerd wordt in april, werd omwille van Corona verplaatst naar begin oktober. De bezettingsgraad van het West-Vlaams kampioenschap piste zal wellicht geleden hebben onder die verschuiving op de kalender. Enkele AZW-TMDers grepen tijdens deze tweedaagse in Nieuwpoort toch de kans om hun zomerseizoen nog wat extra glans te geven.

Zaterdag

Senior Natan Decoutere zat op de 400m horden met zijn ritme al in de knoop vanaf de tweede horde. Een in zijn baan gekantelde hindernis van een tegenstrever gooide roet in het eten. Niettemin stormde Natan naar zilver in een puike 56”46. Niet eens veraf van zijn seizoen beste (56”46) en zijn persoonlijk record (55”20).

Scholiere Axelle Christiaens maakte op de 800m meteen deel uit van een afgescheiden trio dat zou strijden om de medailles. Axelle moest pas in de laatste 200m de rol eventjes lossen maar het brons kwam met haar 2’32”90 nooit in gevaar!

Cadet Matis Loosvelt zette op de 1500m als 5e meteen een knappe debuutchrono neer van 4’37”74!

Junior Robin Demeestere maakte er op de 5000m met clubgenoot Arnoud Douterlungne een mooie wedstrijd van. Na een lange samenwerking werd het na een tactisch laatste kilometer een bloedstollende sprint. Robin moest heel nipt de duimen leggen en pakte zilver. Hij klokte een officieuze tijd van 15’50”. Omwille van een technisch defect helaas geen mooie officiële debuutchrono voor Robin.

Zondag

Esmée Breye liep in een 1500m alle categorieën als 5e cadet over de streep. Geen medaille maar toch pretoogjes voor Esmée want met 5’39”99 verbeterde ze zich met zowat 8 seconden!

 

Proficiat Axelle, Esmeé, Matis, Robin en Natan!