zondag 3 november 2019

Jongerencross Waregem: Goud voor Jonas Versteele, zilver voor Robin Desimpelaere en brons voor Rune Breye.


Een week eerder konden de atleten in de Cross Cup Relays hun wedstrijd nog afwerken onder een stralende zon. In Waregem echter was de regen van de partij, wat opdracht op de hippodroom toch wat zwaarder maakte.

Cadet Ibe Baelde verteerde de 3 daagse stage in Erpe-Mere blijkbaar goed want hij behaalde er als 5e een prima  ereplaats. Eerstejaars Jona Opbrouck verbaasde met een 10e rang! Hij werd zelfs 4e van de jogens geboren in 2006! Ook Quentin Mary, die zich stilaan focust op de kampnummers,  kon een met een 18e plaats op 29 cadetten een mooie prestatie voorleggen.

Rune Breye en Chiara Wastijn, ook al deelnemers aan de stage, waren bij de scholieren meisjes bij de pinken in de eerste kilometer. Chiara moest wat gas terug nemen en liep finaal toch puik als 7e over de streep. Rune bleef in de running voor het brons en haalde als 3e, met 3 seconden voorsprong op AZW-clubgenote Heike, haar slag thuis.

Bij de scholieren jongens pakte eerstejaars Viktor Leenaert in een sterk gezelschap uit met een knappe 5e plaats. Opvallend was dat de 2e tot en met de 5e plaats bezet was door een 1e jaars. Viktor werd dan ook 4e van °2004. Matteo Wastijn liep, ondanks een stage in de benen, puik als 22e over de streep op 36 deelnemers.

Master Ann Parmentier (W40) verdedigde de AZW-TMD kleuren bij de dames in een reeks van junioren, senioren en masters. Van de 28 dames liep Ann met een 8e plaats vlot in de top 10! Bij de masters pakte Ann als 4e deze keer net geen medaille.

Tweedejaars junior Robbe Desimpelaere verraste zeer aangenaam! Hij dacht na een lange achtervolging zelfs even aan de overwinning en ging daar voor naar eigen zeggen heel diep. Uiteindelijk moest Robbe zowat een halve minuut toegeven op de winnaar Rune Nollet (MACW). Maar op zijn beurt kon hij Thibo Dewulf (AVR) met ongeveer het zelfde tijdsverschil van zich afhouden en het zilver gaan ophalen op het podium! In die zelfde wedstrijd liet ook master Henk De Keukelaere (M45) van zich spreken met een knappe 15e plaats en een 9e stek bij de masters. Ook master Stijn Desmedt (M35) kon meer dan tevreden terugblikken want kort na Henk liep hij als 17e (10e bij de masters) binnen.

Senior Jonas Versteele was voor AZW wel de man van de dag! Jonas, vorig jaar in Waregem nog net binnen de top-10, haalde dit jaar voor eigen volk wel heel sterk uit! Hij trok de lijn van zijn uitstekend zomerseizoen nu ook door naar het veld met een klinkende overwinning! Jonas ging Lukas Outier (FLAC) en Lucas Vleurick (HAC) met respectievelijk 16 en 46 seconden vooraf. Niet alleen voor Jonas maar ook voor het organiserende AZW een deugddoende prestatie!

Een fotoreportage van Filip Bossuyt kan je hier vinden.

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan alle AZW-medewerkers!