zondag 17 november 2019

4e veldloop Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen - Ereprijs stad Deinze

De gevarieerde omloop in de Brielmeersen lag er goed beloopbaar bij. Ondanks de lage temperaturen was het in het winterzonnetje aangenaam voor zowel atleet als toeschouwer.

Bij de cadetten jongens bengelde Ibe Baelde solo tussen de 9 koppige vluchters en het achtervolgend peloton. Ibe werd pas op het einde nog door enkele achtervolgers bijgehaald maar behaalde wel een knappe 12e plaats op 54 deelnemers. Milan De Bakker maakte zijn debuut in het AZW-shirt. Hij had bij zijn eerste wedstrijd al meteen met wat pech te maken want hij moest zijn wedstrijd afwerken op een spike met los zittende veters. Desondanks liep deed hij het best aardig met een 40e plaats!

Rune Breye hield de TMD-AZW eer hoog bij de scholieren meisjes. En hoe! Voor de top 3 kwam ze net wat tekort maar over de 4e plaats was er geen discussie. Rune liep al vrij snel in 4e positie en kon de rest van het deelnemersveld met een mooie voorsprong achter zich laten. Haar uitstekende 4e rang kwam dan ook niet meer in gevaar.

Bij de scholieren jongens konden we rekenen op Viktor Leenaert, Cedric Speeleveld en Matteo Wastijn. Eerstejaars Viktor zat van bij de start attent vooraan. Het podium was met een verschil van 5 seconden niet ver weg voor Vikor maar hij kon wel tevreden terugblikken op een prima 5e plaats. Van de eerstejaars was Viktor 3e! Matteo en eerstejaars Cédric deden het bij de achtervolgers ook meer dan aardig met een respectievelijk 22e en 27e rang op 36 deelnemers. Beiden konden ook makkelijk hun trainer en master Marc Desmet (M50)van zich afhouden die samen met de scholieren aan de start stond. Marc was bij zijn eerste veldloop van het seizoen best tevreden met een 19e stek op 38 masters boven de 50.

De jongere masters Stijn Desmedt (M35), Bart Vandewoestyne (M40) en Piet Ovaere (M35) zetten hun beste beetje voor in een reeks met junioren. Stijn stoomde in climax door naar een mooie 24e plaats. Bart liep als 44e over de streep en Piet was al blij dat hij na blessureleed zijn wedstrijd als 53 kon uitlopen.

Bij de juniores, seniores master dames vochten master Maaike Reyngaert (W35) en Katrien De Vos een mooi onderling duel uit. Maaike was duidelijk in haar sas op de omloop met enkele steile heuveltjes en behaalde een puike 5e plaats op 24 masters. Ze kon Katrien, die na een lange achtervolging Maaike in het vizier kreeg, toch nog van zich afhouden. Katrien werd mooi 18e op 31 senioren.

Een mooie fotoreportage van Filip Bossuyt, die andermaal instond voor het plaatsen van de AZW-tent (waarvoor dank!), kan je hier vinden.

Proficiat aan alle deelnemers!