zondag 24 november 2019

Structabo Cross Cup Roeselare

Het parcours in Schiervelde lag er goed beloopbaar bij. Een korte heuvelzone vrij kort na de start en twee balkjes iets voorbij de finish waren de enkele hindernissen die het loopritme verstoorden op de voor de rest vlakke omloop.

Cadet Ibe Baelde  kwam na een regelmatige wedstrijd nog flink opzetten en nestelde zich met een mooie 21e plaats net niet in de top 20.  Met 54 deelnemers liet hij wel meer dan de helft van het deelnemersveld achter zich!

Quentin Mary   liep als al-rounder een verdienstelijke wedstrijd en volbracht zijn opdracht met een 50e rang.

Bij de scholieren meisjes was ons vast duo Rune Breye en Chiara Wastijn opnieuw van de partij. Van beiden was Rune  het best gestart. Ze had heel lang voeling met de uitgebreide kopgroep en moest slechts diep in de finale wat terrein prijs geven. Rune behaalde een naar Crosscup-normen knappe 13e plaats.

Chiara  startte minder flitsend en moest omwille van het smalle parcours haar inhaalmanoeuvre even uitstellen. Ze kwam nog sterk terug en legde beslag op een puike 17e stek!

Bij de scholieren jongens deelde eerstejaars Viktor Leenaert zijn wedstrijd goed in. Viktor hield in de achtervolging goed stand en liep finaal als 15e over de finish. Een prima resultaat want van de eerstejaars kon hij een 6e plaats voorleggen!

Ann Parmentier (W40) verdedigde de AZW-TMD kleuren bij de masters. Ook Ann zat na de start, net zoals Chiara, een tijdje ‘gevangen’ zodat ook zij even op haar honger zat om aan haar inhaalrace te beginnen. Eens gelanceerd, rukte Ann nog op naar een knappe 6e plaats!

Master Bert Deschodt(M35) kon in de eerste wedstrijdhelft nogal wat plaatsen opschuiven. Hij ondervond dat de ‘balkjes met de borstels’ net voor bij de aankomst niet aan hem besteed waren. De voorsprong die hij in de laatste 2 ronden opbouwde op het vlakke, ging na de hindernissen weer teniet. Toch kon Bert met een 14eplaats op zijn eerste wedstrijd van het winterseizoen meer dan tevreden zijn! Collega master Stijn Desmedt (M35) startte behouden maar dat bleek voor hem de goede tactiek. Stijn maakte nog heel wat terrein goed en klom op naar een mooie 38e plaats op liefst 86 masters!

In diezelfde reeks streden de junioren en de eerstejaars senioren mannen om de tickets voor deelname aan het EK cross. De beste Belgen stonden dus aan de start. Eerstejaars senioren Michiel Vanhuysse en Lohran Baillievier gingen de uitdaging aan. Michiel loste zijn verwachtingen meer dan in. Zijn doel was de top 20 halen. Maar tijdens de race voelde Michiel dat er meer in zat. Hij snelde naar een 8e plaats en was dan ook uiterst tevreden! Lohran verdedigde zich op dit hoogste niveau kranig en kon met een 44e plaats Schiervelde met opgeheven hoofd verlaten.