zaterdag 1 juni 2019

Flanderscup Memorial Buyle

Voor het tweede weekend op rij was de piste van Oordegem het toneel van een dag top-atletiek. Deze keer stond Vlierzele Sportief garant voor een vlekkeloze organisatie.
De atleten van het voorprogramma in de namiddag werkten hun wedstrijd eerder in zwoel weer af. Later op de avond koelde het wat af en waren de weersomstandigheden nagenoeg ideaal.
Scholiere Liesl Luyssen ging in het voorprogramma van start in een voor haar misschien wel iets te snelle reeks op de 400m meter. Bovendien kreeg ze de eerder ongunstige baan 8 toegewezen waardoor ze lang geen zicht had op de tegenstand. Ondanks een prima eerste 200m kon Liesl op 150 meter van de finish niet meteen aanpikken toen haar concurrentes op gelijke hoogte kwamen. Liesl knokte zich in haar eerste 400m van het seizoen wel nog naar 65"56.
In het na-programma greep scholier Robin Demeestere laat op de avond zijn kans om zijn persoonlijke besttijd op de 1500m (4'20"44) aan te scherpen. Robin was in de 6e van de liefst 10 reeksen meteen in de voorste gelederen te vinden. Ook met het zicht op de finish verzwakte Robin niet. Hij kon finaal beslag leggen op de 5e plaats in een prima nieuw persoonlijk record van 4'15"07.
Junior Michiel Vanhuysse ging in een nog sterkere 2e reeks eerder behouden van start en zag het gros van het peloton voor zich uit lopen. Met een snelle laatste ronde in 60 seconden kon hij nog heel wat plaatsen goed maken. Uiteindelijk kwam Michiel als 8e van de 17 deelnemers over de streep in een beste seizoensprestatie van 3'57"14.

Proficiat Liesl, Robin en Michiel!