zaterdag 22 juni 2019

Dwars door Anzegem: Goud voor Ann Parmentier en Jonas Versteele. Brons voor Aline Luyssen, Lieven Demeestere en Filiep Vanhonacker

AZW-TMD liep zich duidelijk in de kijker in Anzegem.
Op de vijf kilometer bij de dames zette Aline Luyssen meteen de toon van een wat een succesrijke dag zou worden.
Aline, die sinds lang nog eens aan competitie toe was, liep bij de dames als 3e over de streep in 22'39" en ging met het brons aan de haal. Hilde Vannesche was met 20'00" een maatje te groot. Naïobe Dewaele pakte het zilver (22'02").
Bij de heren was er voor master Lieven Demeestere (M45) met AZW-clubgenoten Hans Omey (16'34") en Arnoud Douterlungne (17'07") geen gebrek aan tegenstand. Lieven bleek van de achtervolgers met 19'01" duidelijk de beste en kreeg verdiend het brons om de nek!
Op de 10 kilometer schoot TMD 2 maal de hoofdvogel af. Bij de dames won master Ann Parmentier (W35) met overmacht. Ann klokte met grote voorsprong haar oefengalop af in 42'33". Kim Degroote (50'55") en Freya Becarren (51'25") flankeerden haar op het podium.
Bij de heren maakte Jonas Versteele een uitstekende indruk. In een nochtans sterke bezetting liep Jonas met 45" voorsprong als eerste over de finish. Diebrecht De Smet (35'06") werd tweede en master Filiep Vanhonacker (M35) maakte voor TMD het feestje compleet door met 35'33" als 3e het brons op te eisen. Hij gaf het nakijken aan onder meer Joris Moeyaert, Joost Dewaele, Christophe Colpaert, Yves D'halluin en Kristof Reynvoet. Wat de prestaties van Jonas en Filiep nog wat meer glans geeft.

Proficiat Ann, Aline, Lieven, Jonas en Filiep.