zondag 16 juni 2019

BK masters dag 2: Zilver voor Bart Vandewoestyne! Brons voor Bert Deschodt en Filiep Vanhonacker!

TMD-AZW kon met liefst 6 medailles een uitstekend rapport voorleggen op het
BK masters 2019!

Er was op de piste van A.C. Waasland op zondag misschien iets meer wind voelbaar dan op zaterdag maar voor de rest waren de weersomstandigheden best ok.

In de voormiddag kon Ann Parmentier (W35) zich door een last-minute ‘blokkage’ in de knie niet 100% verdedigen op de 5000m. Ann ging wel van start maar kon niet mee strijden om de verhoopte medaille. Ze knokte zich nog moedig naar een vijfde plaats bij de W35 in 19’35”05. Ann kan, als dit een troost kan zijn, gelukkig wel al terugblikken op een palmares om U tegen te zeggen.

Veelzijdige Bart Vandewoestyne (M40) gokte op twee paarden. In het speerwerpen werd hij in een sterke bezetting, voor het podium was meer dan 50m nodig, 6e met een beste worp van 26m30. Inschrijven voor het hinkstapspringen bleek een goede zet te zijn. Bart kende met het deelnemersveld in die moeilijke en minder populaire discipline meer geluk. De 5e van zijn 6 regelmatige hinkstapsprongen van boven de 8 meter was met 8m82 de beste. Die sprong was goed voor het zilver bij de M40!

Podium hinkstapspringen M40

Bert Deschodt (M35) kwam na zijn ‘bronzen 800m’ op zaterdag voor de tweede keer in actie maar nu op de 1500m. Misha Declerck (AVMO) trok er als een speer van door maar Bert kon wel goed mee schuiven in de strijd voor het zilver en het brons. Onder impuls van Ridha Guerfal (KAAG) bleef het ook in de achtervolging hard gaan. In een finale sprint met vier kon Bert zoals op zaterdag opnieuw naar het brons snellen in een uitstekende seizoensbeste van 4’10”53! Een toch wel verrassende en niet evidente dubbelslag van Bert!

Podium 1500m M35

In diezelfde wedstrijd maakte Stijn Desmedt (M35) in zijn eerste jaar aansluiting bij een atletiekclub, meteen zijn debuut op een BK  masters. Stijn mengde zich niet in de strijd voor het podium maar was in de achtergrond ondertussen aan een sterk staaltje bezig. Stijn kwam op zijn eerste BK knap als 5e over de streep en verbeterde zijn persoonlijk record van twee weken eerder op de BVV( 2’32”22) tot 4’26”33!


Op de afsluitende 5000m viel er voor AZW-TMD nog een appel uit de kast! Filiep Vanhonacker (M35), ook al een debutant op een BK masters, woekerde in de aanvangsfase niet met zijn krachten. Net voor halfweg echter vond Filiep het welletjes en rukte hij op naar de derde plaats. Stilaan liep hij weg van zijn belagers voor het brons.  Meer zelfs, hij naderde nog dicht op de twee vroege vluchters die aan de haal gingen met goud en zilver. Het brons kwam echter niet meer in gevaar voor Filiep en hij zette bovendien met een uitstekende 16’12”56 (16'59"91) een stevig persoonlijk record neer!

podium 5000m M35

 Van harte proficiat Ann, Bart, Bert, Stijn en Filiep!