zaterdag 29 juni 2019

BK junioren

Het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften viel voor de meeste deelnemers wat ongelukkig vlak na een examenperiode. Bovendien waren ook de tropische temperaturen in Lebbeke een serieuze spelbreker.

Junior Michiel Vanhuysse was op de 1500m van bij de start bij de pinken en kon zich in een tactische race handhaven rond de 5e positie. In de laatste 500m ging het tempo plots de hoogte in en zat Michiel misschien iets te ver van de podiumkandidaten. Michiel schudde in 5e stelling nog een laatste ronde in 57 seconden uit de benen en kon zo, op één na, alle achtervolgers van zich afschudden. Michiel werd finaal mooi 6e in 4'12"19.

Op de 3000m steeple bracht TMD met eerstejaars Juul Vanhoutteghem en Kevin Demeestere twee junioren in stelling. De junioren en beloften werkten hun BK in één reeks af. Juul deed een inspanning om de eerst achtervolgende groep op torenhoog favoriet Tim Van de Velde bij te benen. Kevin had snel door dat het tempo wat te hoog lag en nam wat gas terug. Juul groeide in de wedstrijd en kwam op minder dan 2 ronden van het einde in 4e stelling te liggen bij de junioren. Hij naderde op enkelen tientallen meters van de derde junior Brice Degey (9'52"55 RFCL) maar kon de kloof net niet meer dichten. Toch kon Juul met zijn prima 4e plaats in 09'56"60 glunderen want hij verbeterde zijn persoonlijk record in extreme warmte met meer dan 14 seconden! Ondertussen hield Kevin mooi stand. Hij kon met een sterke laatste 200m nog een concurrent bij de junioren van zich afschudden. Kevin, die op de startlijsten op de 8e plaats stond, rondde zijn BK bij de junioren af met een puike 6e plaats in 10'46"00.

Van harte proficiat Michiel, Juul en Kevin!