zaterdag 2 juni 2018

Putbos Memorial Leon Buyle

Vlierzele sportief stond opnieuw garant voor een dag topatletiek. Liesl Luyssen, Michiel Vanhuysse en Bert Deschodt zochten in Oordegem de concurrentie op om hun besttijden te verbeteren. En of de missie geslaagd was!
Eerstejaarsscholier Liesl Luyssen kon een plaatsje versieren in de 3e reeks van de 400m. horden en verbeterde zich knap naar 68"41!
In het naprogramma kreeg Michiel Vanhuysse een ticket voor de 2e reeks van de 1500m. Hij ontgoochelde niet! Michiel kon het strak tempo van de langerekte kopgroep goed volgen en had in de laatste 250m nog wat energie over om enkele concurenten te remonteren. Het liep in de laatste 30 meter nog bijna helemaal fout voor Michiel toen de atleet net voor hem viel. Met een snelle reflex week Michiel uit naar links om de gevallen atleet ontwijken. Na enkele meters op het gras kon hij zonder kleerscheuren zijn laatste meters afwerken en als 8e van zijn serie eindigen. Die beweging kostte hem waarschijnlijk wat tijd maar de vreugde was er bij Michiel niet minder om want hij verpulderde zijn persoonlijk record van 2017 zo maar eventjes met 9 seconden. Achter zijn naam prijkt nu een, voor een eerstejaars junior, uitstekende 3'54"41!
Master Bert Deschodt (M35) putte misschien wel inspiratie uit die glansprestatie van Michiel. Bert kwam, in tegenstelling tot Michiel, in een eerder zenuwachtige 6e reeks terecht met nogal wat duw en trekwerk in de beginfase. Bert bleef echter kalm en kon met de laatste ronde in zicht aansluiting vinden met de kopgroep. Hij stormde uiteindelijke naar een prima 6e plaats maar kon bovenal schitteren met een nieuwe besttijd van 4'09"44!

Proficiat Liesl, Michiel en Bert!