zaterdag 16 juni 2018

BK masters dag 1: Brons voor Bart Vandewoestyne

Op de eerste dag van het BK masters in Ninove konden we ons verheugen op de deelname van 3 TMDers op de toch wel kwalitatief sterk bezette 1500m wedstrijden.
In de reeks van de M35 had Bert Deschodt, nochtans in een uitstekende vorm met een recent persoonlijk record van 4'09", af te rekenen met een moordende concurrentie. Getuige daarvan waren de chrono's op dit BK van de top 4: 3'57"- 4'03"- 4'06"- 4'07". Bert moest echter niet blozen want hij verdedigde zich prima en behaalde een mooie 6e plaats in zijn op één na beste chrono van het seizoen (4'13"97).
Bij de M45 maakten zowel Tom Declercq als Lieven Demeestere hun debuut op het BK. Ook in die leefstijdscategorie was de tegenstand stevig. De top 3 bleek een maatje te groot maar ons duo presteerde daar achter wel voortreffelijk met een respectievelijk 5e (4'35"84) en 9e (4'44"19) rang. Zowel Tom als Lieven liepen in deze strijd slechts een handvol seconden boven hun persoonlijke beste.
Net voor de middag echter was er voor AZW-TMD al een appel uit de kast gevallen. Bart Vandewoestyne (M40) gokte bij de inschrijvingen voor dit BK op het speerwerpen en dat bleek een goede zet te zijn. Tot voor de laatste werpbeurt lag Bart in zijn categorie met een beste worp van 33m21cm op schema voor de tweede plaats. Een andere Bart (Vleminckx - SPBO) hield hem in de laatste worp echter met 35m00 nog van het zilver. Toch kon ook 'onze Bart' achteraf glunderden met zijn eerste bronzen BK-medaille!

BK- podium speerwerpen Master 40 +


Proficiat Bert, Tom, Lieven en Bart!