zaterdag 2 juni 2018

Ereprijs DL Chemicals

Voor de derde week op rij konden onze AZW-atleten terecht op een eigen organisatie. Na eerst Waregem en  dan Zwevegem werden nu opnieuw op de uitbreiding van Waregem de spikes aangebonden.
Cadette Laura Speelveld bevestigde op de 800m met een mooie 5e plaats in 2'36"34. Broer Cedric Speeleveld snelde als eerstejaars in zijn reeks bij de cadetten jongens naar de 6e rang in een persoonlijk record van 2'32"65. Viktor Leenaert, ook al van °2004, kon na zijn serie glunderen met een 5e stek en een beste chrono van 2'14"03!
Van de slechts vier scholieren nam Juul Vanhoutteghem iets te voortvarend het initiafief. Hij verslikte zich in een voor hem te snelle eerste 200m. maar kon gelukkig nog als troostprijs een persoonlijke besttijd neer zetten van 2'16"98.
Robbe Desimpelaere liet in de aanvang even begaan maar zette dan met een sterke 2e ronde de wedstrijd naar zijn hand. Hij won met ruime voorsprong in een knap persoonlijk record van 2'06"14!
In de eerste serie van juniores-seniores-masters kleurde master Lieven Demeestere (M45) mee de wedstrijd. Hij won zijn reeks ei zo na maar werd na zijn aanval in de 2e ronde nog net voor de finish terug gegrepen. Niettemin kon de dag van Lieven niet meer stuk want hij verbeterde zijn bestwaarde naar een puike 2'18"75!
Ook junior Tijs Messiaen bleef niet achter. In de sterkste serie was hij de op één na beste. Met een alweer knap eindschot klokte hij af na 2'02"21, zijn beste tijd ooit!
Senior Gilles Honoré bevestigde zijn goede doen maar strandde met 2'10"40 op minder dan een seconde van zijn PR. Gilles beleefde nog plezier aan het verspringen met een voor hem verassend mooie ver(s)te sprong van 5m05cm.
Jonas Versteele tenslotte bewees, wat de fond en de halve fond betreft, van alle markten thuis te zijn. Hij liep in Waregem naar winst op de 5000m in een knap persoonlijk record van 16'12"36!

Proficiat aan alle deelnemers!