zondag 29 november 2015

Westlaanrun: goud voor Katrien De Vos en Audrey Goesaert, brons voor Aline Luyssen


TMD liep zich, vooral dankzij onze dames, in de kijker tijdens de Westlaanrun die in het kader van de Lotto Crosscup wordt georganiseerd ten voordele van Mucoviscidose.

Katrien De Vos won met overtuiging de 3,2 km bij de dames in 11’26”. Trainer Marc Desmet kon het aan den lijve ondervinden want het kostte hem heel wat moeite om in de sprint Katrien in extremis achter zich te houden. Marc, voorlopig niet op de uitslag terug te vinden, pakte bij de heren de 5e plaats (+/- 11’20”). Na Jessie Raes (12’38”) maakte Aline Luyssen (13’10”) het feestje op de 3 km compleet want zij kon als derde dame mee op het Crosscup-podium!  Piet Ovaere was zeker van de partij maar is voorlopig ook niet op de tabellen terug te vinden. Jammer want Piet kon wellicht op dit parcours een persoonlijke besttijd voorleggen.
 

En alsof het nog niet genoeg was, kon AZW met Audrey Goesaert ook op de 9,7 km de overwinning pakken bij de dames. Net zoals Katrien maakte Audrey een prima indruk. In het gezelschap van onder meer Lode Schamelhout, klokte Audrey af na 37’52”. Ze had een comfortabele voorsprong op Hilde Hendrickx (39’05”) en Annelies Sarrazin (42’36”). Patrick Luyssen had net geen 45’ (44’54”) nodig om zijn wedstrijd als 116e op liefst 227 mannelijke deelnemers met glans af te ronden.
 
 
Patrick Luyssen
 
Audrey Goesaert - Lode Schamelhout (381)
Proficiat iedereen!