zondag 15 november 2015

Veldloop Deinze: Zilver voor Michiel Vanhuysse en Maaike Reyngaert.

Het parcours lag er in de Brielmeersen in tegenstelling tot vorige edities droog bij. Toch waren de korte hellingen en de strakke wind voldoende voor een selectief parcours.

Michiel Vanhuysse zilver bij de scholieren
Maaike Reyngaert zilver bij de masters

Cadetten Liesl Luyssen en Margot Vandenbulcke nestelden zich meteen in de kopgroep. Margot, nochtans goed in de wedstrijd, moest jammer genoeg de strijd staken omwille van een verzwikte enkel. Liesl kon haar goede start zonder moeite doortrekken tot op het einde en pakte als eerstejaars uit met een prima 6e plaats en een 3e rang bij de meisjes van °2002!

Ook de cadetten jongens Juul Vanhoutteghem, Robin Demeestere, Robbe Desimpelaere en Jordy Buyck lieten van zich spreken. Robin toonde als eerstejaars lef door met een goede start aan de zijde van Juul in de eerste gelederen post te vatten. Juul nam dan even wat gas terug maar kon vanaf dan met een hoog en constant tempo een knappe 6e plaats vasthouden. Robin schitterde door met de podiumkandidaten mee te schuiven. Van de eerstejaars kwam hij uiteindelijk als de sterkste over de streep. Als 4e kwam Robin maar 6 seconden te kort voor een podium plaats! Robbe en Jordy gaven ook al blijk van een stevige basisconditie met een respectievelijk mooie 24e en 45e plaats. Op een kwalitatief deelnemersveld van liefst 77 cadetten kan dat tellen!

Robin Demeestere

Juul Vanhoutteghem

Robbe Desimpelaere

Jordy Buyck
Sofie Carrein rondde haar eerste scholierenveldloop goed af met een 28e plaats en een 17e rang bij een sterke lichting eerstejaars.

Eerstejaars Michiel Vanhuysse en Kevin Demeestere waren onze speerpunten bij de scholieren jongens. Michiel koos al snel het hazenpad met de één jaar oudere Victor Borgonjon (HALE). Kevin knapte het meeste werk op in de achtervolging  en kon dankzij die inspanning, op Thibauld Gilbert (KAAG) na, iedereen van zich afschudden. Dat leverde hem uiteindelijk een hoogaangeschreven 4e plaats op! Michiel moest enkel in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in zijn vluchtgezel maar pakte op een alweer indrukwekkend wijze zijn 2e zilveren plak van het nog prille veldloopseizoen!
Michiel Vanhuysse

Kevin Demeestere

Bij de seniores dames kwam Audrey Goesaert goed uit de startblokken. Na een regelmatige wedstrijd kon ze in een sterke bezetting een puike 10e plaats voorleggen! Febe Carrein deinsde niet terug om kennis te maken met de lange cross bij de dames. Ze slaagde in haar opzet en rondde haar mooie inspanning af met een 41e plaats.

Audrey Goesaert

Febe Carrein
 Maaike Reyngaert (W35) speelde, ondanks een verstuiking in de voet opgelopen tijdens de opwarming, het toch klaar om bij de masters het podium te halen. Na het goud bij de masters in Waregem werd het nu, op karakter, een zilveren medaille in Deinze! Joke Lefief (W35) en Nancy Vanfleteren (W40) dwongen in de achtervolging al even veel respect af met een puike 20e en 22e plaats.
Maaike Reyngaert

Nancy Vanfleteren

Ex-AZWer Lode Schamelhout werd gespot in de afzonderlijke cross vanaf M50. We zagen dat het goed was want Lode viel niet alleen op met zijn TMD-shirt maar ook met zijn 15e plaats.

Natan Decoutere mag, na enkele tussentijdse examens, tevreden zijn met een verdienstelijke 24e plaats bij de junioren.
Natan Decoutere

Miguel Minnebo (M40) kreeg bij de masters heren het gezelschap van trainer Marc Desmet (M45) en Piet Ovaere (M35). Marc kon na een sterke laatste ronde nog oprukken naar een 45e plaats. Miguel rondde zoals in de jongerencross van Waregem zijn wedstrijd opnieuw goed af met een 75e plaats. Piet droeg zijn steentje bij voor ons team en knokte zich naar een 82e plaats.