zondag 29 november 2015

Joker+ Cross Cup Roeselare


Het vlakke parcours in Schiervelde lag er door de hevige regenval van de afgelopen dagen modderig bij. De zware omloop werd verder nog gekruid met een steile heuvel,  enkele balkjes van zowat 40 cm hoogte  en een stevige wind.
Onze atleten konden zich in deze Cross Cup manche voor het eerst dit seizoen meten met de nationale top.

Liesl Luyssen maakte opnieuw een goede beurt bij de cadetten meisjes met een mooie 18e plaats. Van de eerstejaars (°2002)  kwam Liesl als 9e over de streep.

Liesl Luyssen
 
Juul Vanhoutteghem en Robin Demeestere hadden bij de cadetten af te rekenen met stevige concurrentie. Juul moest na afloop niet blozen met een, voor een naar Cross Cup-normen, sterke 10e plaats. Robin Demeestere deed daar als eerstejaars nog een schepje bovenop met een schitterende 5e plaats. Van de jongste cadetten geboortjeaar (°2002) was Robin zelfs de beste!

Robin Demeestere

Juul Vanhoutteghem (617)


Ook Jordy Buyck zette bij de achtervolgers een mooie prestatie neer met een puike 47e plaats.

Jordy Buyck
 
Scholiere Sofie Dequae voelde zich blijkbaar goed in haar sas op deze zware omloop want ze rondde haar goed ingedeelde wedstrijd af met een fraaie 28e plaats.

Sofie Dequae


Onze drie scholieren jongens Michiel Vanhuysse, Kevin Demeestere en Jolan Desimpelaere  gingen de strijd aan met de Belgische scholieren-top. Michiel, nochtans twijfelachtig omwille van ziekte, toonde de meeste aanvalslust maar moest deze keer in de laatste honderden meters zijn meerdere erkennen in een sterk terugkerende Kevin Demeestere. Kevin werd uiteindelijk knap 19e (8e van °2000) en Michiel 22e.  Jolan kon van op korte afstand de strijd tussen zijn twee clubmakkers gade slaan en kwam na een degelijke en constante wedstrijd als 23e over de streep.

Kevin Demeestere

Michiel Vanhuysse

Jolan Desimpelaere

Natan Decoutere proefde als junior nog eens van de korte veldloop. Tussen het kruim van de halve fond knokte Natan zich naar een 57e plaats.

Bij de masters verbaasde Joke Lefief (W35) met een schitterende 5e plaats (3e van W35).  En ook Nancy Vanfleteren (W40) kon met een 13e plaats (3e van W40) terugblikken op een knappe prestatie.
Filip Breye (M45) maakte bij zijn eerste cross van het seizoen al meteen een goede indruk met een 57e plaats (12e M45). Miguel Minnebo (M40) verdiende andermaal zijn sporen in zijn 3e veldloop van het seizoen met een 71e rang (22e van M40).

Proficiat aan alle deelnemers!