zondag 8 november 2015

Jongerencross Waregem: Goud voor Katrien De Vos – Zilver voor Maaike Reyngaert, Robin Demeestere en Michiel Vanhuysse – Brons voor Liesl Luyssen en Ann Parmentier


De atleten konden op de hippodroom van Waregem in bijzonder zachte weersomstandigheden de AZW- veldloop afwerken.
Een aantal TMD-ers kwamen, zelfs met een herfststage in de benen, al zeer goed uit de verf.

Bij de cadetten meisjes verteerde Liesl Luyssen de stage blijkbaar prima. Liesl pakte als eerstejaars uit met een schitterende 3e plaats en mocht op het podium het brons gaan ophalen. Bij de jongens deed Robin Demeestere, ook al 1e jaars, het nog iets beter. Hij snelde naar een voortreffelijke 2e plaats en kreeg zilver op het op één na ‘hoogste schavotje van Waregem’!

Sofie Dequae hield de AZW-eer hoog bij de scholieren meisjes met een prima 5e plaats. De jongens bleken ook weinig last te ondervinden van de trainingskilometers tijdens de stage. Michiel Vanhuysse (1e jaars) maakte indruk want hij streed lang mee voor de overwinning en moest op het einde slechts enkele seconden toegeven op de één jaar oudere Kevin Vandewoude (MACW). Een zilveren plak die kan tellen! Jolan Desimpelaere moest de 3e plaats laten aan Simon Blanckaert (MACW) en strandde op de meest ondankbare, maar toch wel mooie, 4e plaats. Kevin Demeestere (1e jaars) liet in dit sterk gezelschap een knappe 6e plaats optekenen.

Miguel Minnebo (M40) was onze vertegenwoordiger bij de masters. Miguel rondde zijn eerste cross van het seizoen af met een puike 13e plaats.

De collectieve prestatie van de namiddag kwam van onze dames. Seniore Katrien De Vos nam in de race met junioren, masters en senioren het heft meteen in handen. De kop van de wedstrijd kleurde alleen maar AZW. Katrien kon stilaan maar zeker afstand nemen van haar trainingsmaatjes en solo naar de overwinning lopen. Masters Maaike Reyngaert (W35) en Ann Parmentier (W35) pakten in de achtervolging de 2e en de 3e plaats.  Onze dames zorgden op de jongerencross voor een uniek AZW-TMD moment. En alsof het nog niet genoeg was eiste AZW met de pas aangesloten senior Audrey Goesaert en master Annick De Laere (W40) ook nog eens de 4e en de 5e rang op. Master (W40) Joke Lefief gaf de AZW-groepsprestatie nog meer glans met haar 10e plaats die goed was voor een 5e stek bij de masters.

Proficiat aan alle deelnemers en een extra pluim voor de atleten die na de stage toch de spikes aanbonden!