zondag 12 februari 2023

Kampioenschap van Vlaanderen veldlopen – CrossCup Diest

Enkele AZW-TMDers maakten de verre verplaatsing naar het Provinciedomein Halve Maan in Diest. De snelle omloop met een aantal zandstroken maakten van deze CrossCup-manche een niet te onderschatten opdracht.

Eerstejaars scholier Matis Loosvelt kreeg in de eerste haarspelbocht een por in zijn zij van een tegenstander. Aanvankelijk kon hij zich nog even herpakken maar het speelde hem voor de rest van de cross toch wel parten. Zijn wedstrijd rondde hij dan maar op kruissnelheid af met een 52e plaats. Van de jongens van °2007 werd hij 28e.

Op de korte cross bij dames was master Lieselot Bossuyt (W40), dit seizoen een vaste waarde in de Crosscup, opnieuw van de partij. Andermaal liet ze als master tussen de senioren een mooi resultaat optekenen met een 16e rang op 36 deelnemers.

AZW-TMD had met junior Viktor Leenaert en Michiel Vanhuysse twee deelnemers aan de start op de korte veldloop (2500m) bij zowat 62 mannen. Viktor had blijkbaar zijn dagje niet en vond bij zijn eerste korte cross van het seizoen nooit het goede ritme. Hij knokte zich naar een 45e plaats en liep als 25e Vlaming over de streep. Michiel had al heel wat meer ervaring op die cross afstand en hij kon dat bevestigen met een knappe 12e plaats en een 8e rang op het Vlaams kampioenschap.

 

Proficiat Lieselot, Matis, Viktor en Michiel!