zondag 26 februari 2023

BK-veldlopen - CrossCup Brussel: Top 10 voor Michiel Vanhuysse!

In het Park van Laken hield eerstejaars Matis Loosvelt bij de scholieren de TMD-AZW eer hoog.


De jongens van °2006 en °2007 kwamen samen aan de start. Aan de eerstejaars werd gevraagd, om zich te kunnen onderscheiden van hun één jaar oudere collega's, om een 'groen bolletje' te kleven op hun borstnummer. Noch de atleten, noch de supporters hadden daar iets aan want dat klevertje valt nauwelijks op. De meeste atleten konden dan ook moeilijk opmaken in welke positie van hun geboortejaar ze aan het lopen waren.  Een pleidooi om de atleten ofwel opnieuw per geboortejaar te laten lopen ofwel een hen duidelijk rugnummer 1(e jaars) of 2(e jaars) te laten opspelden. Dat even ter zijde.

Ondanks wat trainingsachterstand, omwille van griep in de kerstvakantie, aarzelde Matis niet om zich te meten met de Belgische top. Hij hield er van bij de start een regelmatig tempo op na en kon in de finale nog enkele plaatsen opschuiven. Dat resulteerde in een knappe 17e plaats bij de jongens van 2007.



Lieselot Bossuyt (W40) waagde zich daags na haar BK-zilver op de 800m indoor bij de masters nog aan de korte veldloop. Ze stond trouwens dit seizoen aan de start van alle manches van de CrossCup. Helaas kon ze zich in Brussel omwille van buikkrampen niet optimaal verdedigen. In climax liep ze van een 60e plaats naar een 40e rang halfweg om uiteindelijk nog een mooie 29e plaats uit de brand te slepen. 



Michiel Vanhuysse had op de korte cross bij de mannen met liefst 133 concurrenten af te rekenen. Hij was van bij de start bij de pinken en liep lang in 7e positie. In het zicht van de streep leek Michiel opgepeuzeld te worden door een groep achtervolgers. Hij hield echter goed stand en moest slechts nog maar twee plaatsen prijsgeven. Michiel liet dus finaal een uitstekende 9e plaats optekenen op 13" van de winnaar en op amper 10" van het brons.

Van harte proficiat Matis, Lieselot en Michiel!