zondag 5 februari 2023

57e Grote Prijs Stad Ieper: brons voor Ann Parmentier

Het parcours van de veldloop van FLAC werd dit jaar volledig hertekend. Dat resulteerde in meer langere rechte stukken maar ook heel wat modderstroken.

Esmee Breye beet de spits af bij de scholieren meisjes. Onze eerstejaars zette een puik resultaat neer met een 13e rang op 17 deelnemers. Van de 15-jarigen werd Esmee mooi 8e.

Bij de scholieren jongens kon Ephraim Peeters, ook al eerstejaars, aanvankelijk met de beteren mee. Na een val in tweede ronde echter brak de veer. Niettemin behaalde hij echter een mooie 7e plaats op 17 jongens en een 2e stek bij de 1e jaars! Master Philip Breye (M55) kon met de masters vanaf 50 jaar ook van start in de reeks van de scholieren. Philip bleef met zijn knappe 9e plaats op 17 atleten netjes in de top-10!

Master Ann Parmentier (W40) voelde zich op de vernieuwde omloop goed in haar sas. In een reeks met 30 atletes waarvan 9 junioren, 13 senioren en 8 masters liep ze als 14e over de streep en kon ze bij de laatst genoemde categorie als 3e het brons binnen halen.

podium master dames

Gilles HonorĂ© had het op dit eerder zware parcours niet bepaald onder de markt. Zeker op de lange veldloop van 9,6 km bij de senioren waren de tijdsverschillen ruim. Toch stond Gilles goed zijn mannetje. Hij was dan ook best tevreden met zijn 7e plaats op 13 aankomsten.

Op de korte cross (2,7 km) tenslotte hield Piet Ovaere (M40) de eer hoog van de masters met een verdienstelijk 11e plaats!

Proficiat aan alle deelnemers!