zaterdag 12 september 2020

Kampioenschap van Vlaanderen scholieren: brons voor Chiara Wastijn en Viktor Leenaert!

Drie van onze TMD-AZW speerpunten bij de scholieren maakten de verre verplaatsing naar Heusden-Zolder om er deel te nemen aan het Vlaams kampioenschap. Deze titelstrijd stond aanvankelijk op 15 augustus geprogrammeerd. Door het herschikken van de kalender omwille van Covid-19 werd de wedstrijd dan een week opgeschoven en wat later dan toch geschrapt omwille van de strengere Corona maatregelen. Toen de overheid de regels voor het organiseren sportwedstrijden opnieuw versoepelde besliste de Vlaamse Atletiek Liga om alsnog een kampioenschap voor cadetten en scholieren op poten te zetten. AVT werd bereid gevonden om op 12 en 13 september deze organisatie op zich te nemen.

Scholiere Rune Breye selecteerde zich voor de 1500m. Rune was attent in de start en kon aanvankelijk goed mee schuiven met de kopgroep. Toen het tempo bij het ingaan van de laatste ronde de hoogte in schoot, moest Rune passen. Ze werd uiteindelijk nog verdienstelijk 12e in 5'01"93.

Traditioneel scoorde TMD opnieuw op de 2000m steeple. Bij de meisjes maakte Chiara Wastijn haar favorietenrol voor het brons waar. Chiara, die conditioneel een stuk sterker staat dan vorig jaar, benaderde met 7'34"60 dicht haar persoonlijk record van 7'32"60. Door Corona, het vernieuwen van de toplaag op de piste van Zwevegem en het aanvankelijk schrappen van de kampioenschappen kwamen onze steeple-specialisten maar aan een beperkt aantal steeple-trainingen toe. Het belette Chiara niet om voor het tweede jaar op rij verdiend brons te pakken op het KVV!

Ook bij de jongens waren we aan het feest. Eerstejaars Viktor Leenaert liep heel lang in tweede stelling en had naar eigen zeggen het gevoel dat er zelfs winst in zat. Bij het ingaan van de laatste ronde kon het, wat het podium betreft, nog alle kanten uit. Het werd uiteindelijk brons voor Viktor in een knappe 6'19"50. Een prima chrono voor zijn eerste 2000m steeple!


Proficiat Rune, Chiara en Viktor!