zondag 20 september 2020

BK masters dag 2: Goud voor Marc Desmet, brons voor Tom Declercq en AZW-clubrecord voor Audrey Goesaert.

Ook op de tweede dag van het Belgisch kampioenschap konden de atleten in Ninove van stralende weersomstandigheden profiteren.

Trainer Marc Desmet (M50) zat met zijn snelle start op de 400m horden meteen in het goede ritme en kon zijn eerste horden nagenoeg zonder tijdsverlies nemen. Hiermee zette hij de tegenstand meteen onder druk. Nieuwe uitdager Dmitri Ryjoukhine UAC, die op de 400m vlak dit seizoen twee seconden sneller was dan Marc, liet echter niet begaan en kwam na 250m langszij. Meer nog, Dmitri nam in de rechte lijn met een forse versnelling nog meer afstand van onze AZW-trainer die echter zijn eigen ritme bleef lopen. Die ervaring gaf blijkbaar op het einde nog de doorslag. Dmitri verkrampte na de laatste horde volledig waardoor hij nagenoeg tot stilstand kwam en viel. Marc kon zijn belager, die zich nog niet gewonnen gaf, nog net remonteren en haalde het nipt met 67”89. Voor Marc dus, na een thriller van formaat, toch opnieuw goud en een 12e Belgische titel bij de masters op de 400 meter horden. Anderhalf uur later had hij nog voldoende energie in de benen om op de 800m als 6e(5e Belg) over de streep te lopen in 2’20”31. In een sprint met vier voor het brons zat er echter in de laatste honderd meter, begrijpelijk na een 400m horden, geen eindschot meer in.

Maar de toon was gezet voor nog enkele puike prestaties.

                                    podium 400m. horden M50


Tom Declercq (M45) had op de 800m met een sterk deelnemersveld af te rekenen. Tom was attent en bleef als vierde steeds uitzicht hebben op een medaille. Net voor de laatste 200m kwam hij als derde door en kon hij met een sterke eindsprint het brons vrijwaren. Zelfs het zilver kwam nog binnen handbereik. Met 2’10”02 zette Tom bovendien ook nog eens een persoonlijk record neer!

                                            podium 800m. M45

Stijn Desmedt (M40) had op zijn dubbele baanronde nog met meer concurrentie af te rekenen want er waren zelfs 2 reeksen bij de M40. Zijn startplaats in de beste reeks was voor Stijn geen cadeau want door het hoog aanvangstempo was aan de staart bengelen en volhouden de enige optie. Stijn hield, ondanks een snelle eerste ronde, echter goed stand en pakte in zijn reeks de 8e plaats in een knappe 2’11”60. Zijn 2e beste chrono ooit. Op het einde van de namiddag schudde Stijn als 6e nog een 200 meter in 28”01 uit de benen. Een prestatie die hij nog nodig had om zich te verzekeren van deelname aan het BK meerkamp.

Op de 1500m voor dames tenslotte miste Ann Parmentier (W40) na 500m net de aansluiting met de vijf vluchters. Ann kreeg de kloof niet meer gedicht en bleef dan ook lang alleen hangen tussen de kopgroep en de achtervolgers. Ze werd uiteindelijk nog door slechts één atlete bijgehaald en werd mooi 7e in 5’16”02.

Voor Audrey Goesaert (W35) voltrok zich het zelfde scenario als een dag voordien op de 800m. Audrey had maar te volgen en moest zich finaal de meerdere erkennen in de top drie. Opnieuw een 4e plaats dus maar dankzij het strak tempo kon Audrey ook op de 1500m juichen met een uitstekend persoonlijk record van 4’52”85. Ook hier een verbetering van haar eigen AZW-clubrecord met zowat twee seconden.

 

Proficiat Audrey, Ann, Tom, Stijn en Marc!