zondag 19 januari 2020

Veldloop Ieper: Goud voor Rune Brey en Robin Demeestere. Zilver voor Chiara Wastijn.


De omloop van de 55ste Grote Prijs Stad Ieper lag er goed bij. Maar de opdracht van deze klassieker is door de hoogteverschillen en het bochtenwerk sowieso al zwaar. Bovendien wordt er meestal snel gestart om niet ‘gevangen’ te zitten op een smal pad tijdens de eerste honderden meters.

Cadet Ibe Baelde  komt blijkbaar steeds beter voor de dag. Na zijn 10e plaats op het PK liep onze tweedejaars na een prima wedstrijd nu als 5e over de streep op 31 deelnemers!

Ook de scholieren meisjes Chiara Wastijn en Rune Breye konden hun medaille winst van een week eerder in Diksmuide meer dan bevestigen. Rune kon een snelle start van een concurrente net voor halfweg counteren  en naar de leiding lopen. Chiara wachtte vanop beperkte afstand haar kans af  in 5e positie. Rune gaf haar koppositie niet meer uit handen en snelde naar goud. Haar eerste veldloop overwinning van het seizoen was een feit! Chiara was ondertussen met een stevig slotoffensief begonnen en opgeschoven naar plaats twee. Ze strandde door die sterke remonte op slechts 1 seconde van Rune. Op het podium kon ze ,naast haar vriendin, pronken met zilver!

podium scholieren meisjes

Bij de scholieren jongens hield tweedejaars Matteo Wastijn de AZW eer hoog. Hij liet een mooie 16e plaats optekenen. Van de jongens van °2003 werd Matteo 6e.

Eerstejaars junior Robin Demeestere verbaasde vriend en vijand. In de gezamenlijke wedstrijd met masters t.e.m. M45 bleek hij geen moeite te hebben om mee het tempo te bepalen van de kopgroep. Robin hield zich nog gedeisd tot in de laatste ronde maar gaf dan iedereen, masters incluis, het nakijken. Robin liep als overwinnaar over de streep met bijna 2 minuten voorsprong op de tweede junior en met 17” bonus op zijn dichtste  belager Joost Dewaele (master M45). Meer dan verdiend goud dus voor Robin en meteen ook zijn eerste cross overwinning bij de junioren!

Lohran Baillievier tenslotte proefde, na zijn eerste lange cross bij de senioren vorige week, voor het eerst van een korte veldloop (3000m). En ook dat was een meevaller. Eerstejaars senior Lohran pakte bij zijn debuut meteen een knappe 5e plaats.

Proficiat Ibe, Rune, Chiara, Matteo, Robin en Lohran!