zondag 12 januari 2020

PK veldlopen Diksmuide: Goud voor Audrey Goesaert, zilver voor Rune Breye en brons voor Chiara Wastijn!


Het parcours in het sportpark De Pluimen lag er goed beloopbaar bij. Wat niet betekende dat de omloop ‘een makkie’ was. Er was volop concentratie en behendigheid nodig in de spectaculaire heuvelzone. Ook het vele bochtenwerk, wat voor nogal wat ritmeveranderingen zorgde, kroop in de kleren.

Cadet Ibe Baelde  was bij de pinken van bij de start en behaalde een puike 10e plaats op 40 deelnemers. Van de jongens van °2005 werd hij 8e. Ook leeftijdsgenoot Quentin Mary was goed mee in de eerste ronde maar moest dan wat gas terug nemen.  Hij liep uiteindelijk, in een wedstrijd die buiten zijn comfortzone ligt, naar een mooie 24e rang en bekleedde de 18e stek bij de tweedejaars.

Bij de scholieren meisjes waren Rune Breye en Chiara Wastijn opnieuw onze speerpunten. Van bij de aanvang lag Rune met een alerte start op koers voor het zilver bij de meisjes van °2003. Rune kon er een stevig tempo op na houden en stond haar tweede plaats bij de tweedejaars niet meer af. Ze pakte dan ook verdient PK-zilver mee naar huis! Chiara liep niet meteen op de eerste rij maar ze had wel steeds voeling met de kopgroep en de concurrentie voor het brons. In de laatste ronde sloeg ze dan toe en snelde met een knap eindschot naar het brons bij de meisjes van 2003!

podium scholieren meisjes °2003 (foto Filip Bossuyt)

Bij de scholieren jongens was eerstejaars Viktor Leenaert aanvankelijk goed mee. Maar Viktor had blijkbaar zijn dagje niet en moest de concurrenten voor de medailles laten gaan. Finaal knokte hij zich wel nog naar een mooie 11e plaats wat goed was voor een 7e rang bij de jongens van °2004. Tweedejaars Matteo Wastijn verdedigde zich in de buik van het peloton prima met een 25e rang. Van het geboortejaar 2003 werd hij 11e. Trainer Marc Desmet (M50) moest samen met de masters vanaf 50 jaar aan de bak met de scholieren jongens. Marc liep in de groep van de oudste masters als 4e over de streep, goed voor de 2e plaats bij de M50. Helaas geen zilver voor Marc want enkel de eerste master van iedere categorie krijgt op het PK-veldlopen een medaille om de hals.


Ann Parmentier (W40) ging van start in een reeks met junioren, senioren en masters t.e.m. W45. Ondanks een goede start kreeg Ann, in tegenstelling tot een week eerder in Lessines, haar motor niet op toerental. Ann vocht voor wat ze waard was en sleepte in die reeks een 18e plaats uit de brand. Goed voor een 4e rang bij de W40.

Lohran Baillievier toonde lef door op het PK als eerstejaars senior zijn debuut te maken op de lange cross bij de senioren. Lohran deelde zijn wedstrijd van 9,4 kilometer goed in en kende geen verval. Het leverde hem een verdienstelijke 15e plaats op bij de ‘grote jongens’!

De junioren jongens stonden samen aan de start met de masters heren van M35 t.e.m. M45. Eerstejaars junior Robin Demeestere was bij de pinken in de start en flirtte lang met medaillekansen. Finaal kwam Robin, ondanks een ferme eindjump, slechts 8 seconden te kort voor het brons. Niettemin kan Robin, als 4e en als beste van de jongens van °2002, terugblikken op een prima resultaat. Onze masters Filiep Vanhonacker (M35), Stijn Desmedt (M35) en Piet Ovaere (M35) maakten ook deel uit van die reeks. Voor Filiep was het voor zijn eerste veldloop van het seizoen nog wat zoeken naar het juiste ritme maar met een mooie 18e plaats bij de masters kon hij spreken van een geslaagd debuut! Het PK-cross afwerken zonder kleerscheuren was het streefdoel van Stijn. Hij slaagde daar in en hield er zelfs een mooie 25e plaats aan over bij de masters. Ook voor Piet was dit het opzet en met de Olympische gedachte voor ogen rondde hij zijn PK af als 39e master.

De kers op de taart kwam er voor TMD-AZW op de op één na laatste wedstrijd van dit PK. Master Audrey Goesaert (W35) zette op de korte cross van 1885 meter de seniores en juniore een neus. Ze nam van bij de start de leiding. Na een studieronde vond Audrey het welletjes en drukte het gaspedaal in. Ze nam zo meter per meter afstand van haar dichtste belager Nona Stevens (AVMO) en liep autoritair naar de provinciale titel op de korte veldloop!

podium dames korte cross (foto Filip Bossuyt)

Proficiat aan alle deelnemers en andermaal dank aan Filip Bossuyt voor het plaatsen van de AZW-tent en het maken van de foto-reportage!