dinsdag 31 december 2019

a.s.r. Vitality Sylvstercross Soest

Scholieren Chiara Wastijn en Rune Breye trokken op de laatste dag van 2019 naar het Nederlandse Soest om er zich te meten met de nationale top van onze noorderburen.

Zowel de start als de finish van de omloop bestaan uit een strook van enkele honderden meters in het duinzand. De rest van het parcours loopt over onverharde en glooiende bospaden.  Dat maakte van deze veldloop, die deel uitmaakt van het Nationaal Crosscircuit, een niet te onderschatten opdracht!

Ons duo verdedigde zich prima tussen de Nederlandse top. Chiara behaalde een prima 11e plaats en Rune pakte op slechts een handvol seconden van haar trainingsmaatje ook al een knappe 14e plaats op 38 atletes. Chiara en Rune hadden bij de junioren B voor de afstand van 3200m respectevelijk 14'11" en 14"16 nodig.




Trainer Marc Desmet (M50) maakte van de gelegenheid gebruik om wat wedstrijdritme op te doen bij de masters heren vanaf 35 jaar. Marc kreeg, naar Belgische master normen, een eerder ongewoon lange cross van 8 km. voorgeschoteld. Marc werd 83e van de liefst 142 masters. In de categorie van 45 tot 54 behaalde hij als 52-jarige van de 62 deelnemers de 39e rang.



De Sylvestercross in Soest is een prima organisatie in een aangename sfeer die warm aan te bevelen is! Wie eens andere tegenstand wil gaan opzoeken en zijn grenzen wil verleggen is in Soest aan het juiste adres!
Het was voor Rune, Chiara en Marc een mooie sportieve afsluiter van 2019!


Meer info over de Sylvestercross kan je hier vinden.

Proficiat Chiara, Rune en Marc.