zondag 18 november 2018

Veldloop Deinze: Zilver voor Audrey Goessaert en brons voor Viktor Leenaert


De Grote Prijs provincie Oost-Vlaanderen-Ereprijs stad Deinze was er opnieuw een met veel kwaliteit en kwantiteit aan de start. Het parcours in het Provinciaal domein De Brielmeersen lag er droog en goed beloopbaar bij. Ondanks de frisse temperatuur konden we ons opwarmen aan de zon en aan de prima prestaties van onze deelnemers.

Cadet Viktor Leenaert was van bij de start op de eerste rij te vinden. Hij deed van het afgescheiden kop-trio een deel van zijn werk en legde finaal in een langgerekte sprint beslag op een schitterende 3e plaats. Viktor pakte, na Waregem, voor de 2e keer brons! Eerstejaars Ibe Balde liet bij zijn eerste optreden dit seizoen met zijn 23e plaats meteen ook een mooi resultaat optekenen. Ibe werd van zijn geboortejaar knap 6e. Cédric Speeleveld liep, onder meer dankzij een sterke eindjump, als 32e over de streep en liet daarmee meer dan de helft van de liefst 74 deelnemers achter zich.

Bij de scholieren meisjes was TMD-AZW met drie eerstejaars vertegenwoordigd. Rune Breye kon na een stevige start een prima 7e plaats vasthouden tot aan de finish. Chiara Wastijn kwam op het einde nog sterk opzetten en liep na Rune knap als 8e binnen. Ze werden respectievelijk 4e en 5e van °2003! Laura Speeleveld rondde in Deinze , net als haar broer Cédric, haar eerste opdracht van het veldloopseizoen goed af met een 29e rang.

Scholier Robin Demeestere kon zijn duivels in de tweede wedstrijdhelft helemaal ontbinden en snelde naar een sterke 5e plaats! Eerstejaars Matteo Wastijn deelde zijn wedstrijd zoals gewoonlijk goed in en lege beslag op de 19e plaats wat goed was voor een mooie 10e stek bij de jongens van °2003.

Bij de masters kon Audrey Goesaert er tussen de seniores en juniores een strak en hoog tempo op na houden. Audrey liep al vrij snel op koers voor het zilver, verzwakte geen moment en gaf haar dik verdiende medaille niet meer uit handen! We verheugden ons nog eens aan de deelname van twee seniores dames. Studentes Marlies Dhuyvetters en Ann-Charlotte Seynaeve verdienen een pluim met hun 24e en 29e plaats.

Trainer Marc Desmet (M50) proefde bij de reeks van de 50-plussers nog eens van het langere werk. Zijn missie was geslaagd met een 22 plaats.

Bij de jongere masters werd Bert Deschodt (M35) van onze vijf deelnemers opnieuw onze sterkste master. Hij werd beloond met een 10e plaats. Lieven Demeestere (M45) kwam ook aardig voor de dag en liep bij zijn eerste cross van 2018-2019 als 21e over de streep. Stijn Desmedt (M35) vindt stilaan zijn kruissnelheid in de veldlopen en werd mooi 30e. Bart Vandewoestyne (M40) en Piet Ovaere (M35) ten slotte knokten zich verdienstelijk naar een respectievelijk 39e en 44e rang.

Bij de junioren liep AZW-TMD in de kijker met Michiel Vanhuysse, Kevin Demeester en eerstejaars Juul Vanhoutteghem. Michiel schoof lang mee met de 3 topfavorieten maar kon achteraf, als 4e, toch fier terugblikken! Juul Vanhoutteghem kwam in de 2e wedstrijdhelft helemaal boven water en verbaasde finaal met een uitstekende 6e plaats. Kevin Demeestere zette na zijn 18e verjaardag de collectieve prestatie nog meer in de verf door als 8e te eindigen.

Bij de senioren tenslotte konden we ons opnieuw optrekken aan een mooi nummer van Jolan Desimpelaere. Als eerstejaars verteert hij vlot de langere afstand en Jolan zag dat vertaalt in een puike 16e plaats. Natan Deoutere staakte voorbij halfweg wijselijk de strijd. Een verzwikte voet gooide roet in het eten.

Proficiat aan alle deelnemers en dank aan de talrijk opgekomen supporters!