zondag 4 november 2018

Jongerencross Waregem: Zilver voor Chiara Wastijn. Brons voor Rune Breye, Viktor Leenaert en Bert Deschodt.


Cadet Viktor Leenaert heeft zijn start van het veldloopseizoen niet gemist. Viktor kleurde de wedstrijd en haalde finaal alles uit de kast om schitterend derde te worden op liefst 48 deelnemers. Hij pakte dan ook een verdiende bronzen medaille mee naar huis. Eerstejaars Tom De Jonckheere gaf ook zijn visitekaartje af want hij werd knap 9e wat goed was voor de 3e rang bij de jongens van °2005. Quentin Mary, ook al eerstejaars en voor het eerst in AZW-shirt, knokte zich naar een verdienstelijke 41e plaats (20e van de eerstejaars).
Viktor aan de leiding bij de cadetten (foto Filip Bossuyt)



Bij de scholieren meisjes ondervonden eerstejaars Chiara Wastijn en Rune Breye niet veel last van de pas afgelopen stage. Beiden hadden blijkbaar ook weinig moeite met de langere afstand bij de scholieren. Chiara en Rune presteerden voortreffelijk en haalden respectievelijk zilver en brons binnen. Het podium kleurde dan ook voor 2/3 AZW!
Rune en Chiara (foto Filip Bossuyt)


Eerstejaars scholier Matteo Wastijn  schrok er ook niet van terug om na de stage in Loon op Zand de crossspikes aan te binden. Hij werd mooi 15 op 30 deelnemers. Van zijn geboortejaar liep Matteo als 9e over de streep.

In de gezamenlijke reeks voor juniores, seniores en masters dames kwam master Audrey Goesaert (W35) als beste TMD-er uit de verf. Audrey liep als 7e master over de streep. De wedstrijd kreeg, sneller dan verwacht, een ontknoping voor alle deelnemers omdat er per vergissing 1 ronde te weinig werd gelopen. Marlies D’huyvetters liet het in haar eerste wedstrijd als senior niet aan haar hart komen en deed het best aardig met een 8e plaats bij de senioren.

Ook de junioren en masters heren liepen samen. Master Bert Deschodt (M35) kwam sterk voor de dag want hij kon wedijveren met de betere junioren en masters. Een goed ingedeelde wedstrijd leverde Bert een knappe derde plaats en het brons op bij de masters. Eerstejaars junior Robbe Desimpelaere verraste vriend en vijand door als 5e junior over de streep te lopen. Juul Vanhoutteghem, ook van °2001, legde beslag op de 7e plaats. Dat is, na een 5-daagse stage met een voor hem een record aantal kilometers, een veel bemoedigend resultaat. Daarmee kon hij zijn papa en master Olivier Vanhoutteghem (M45) acht seconden voor zich houden. Olivier, ook al met veel stage kilometers in de benen, bekleedde toch een mooie 13e plaats bij de masters.
Bert Deschodt (foto Filip Bossuyt)
Bij de seniores presteerde kervers papa Jonas Versteele meer dan goed want hij haalde net de top 10. Jolan Desimpelaere doorstond zijn vuurdoop bij de senioren prima met een 11e plaats. Natan Decoutere trad op de lange cross uit zijn comfortzone en kon met een 19e plaats zijn missie als geslaagd beschouwen.
Je kan hier een mooie en uitgebreide foto reportage bekijken van onze AZW-fotograaf Filip Bossuyt.

Proficiat aan alle deelnemers!