zondag 25 november 2018

Structabo Crosscup Roeselare

Ondanks de regenval op zaterdag lag het parcours in Schiervelde er op zondag goed beloopbaar bij. De junioren en senioren streden in deze Crosscup manche traditioneel om de tickets voor het EK veldlopen dat dit jaar plaats vindt in Tilburg (NL) op 09 december.
Vijftien TMDers durfden het aan om zich in deze Crosscup te meten met de top van Belgie.

Cadet Viktor Leenaert pakte andermaal uit met een uitstekende prestatie. Hij liep als 6e binnen op 61 deelnemers. Ibe Baelde beet opnieuw flink van zich af kon glimlachen met een 26e plaats. Van zijn geboortejaar werd Ibe knap 11e. Quentin Mary kon best tevreden zijn met een 51e plaats en een 25e rang bij de eerstejaars cadetten.

Bij de scholieren meisjes konden we opnieuw rekenen op de eerstejaars tandem Chiara Wastijn en Rune Breye.  Chiara liep wat achterstand op bij het startgewoel maar hield dan behoorlijk stand om puik als 22e binnen te lopen. Ze werd 13 van °2003. Rune was wel goed mee, deelde haar wedstrijd prima in en kreeg vleugels toen ze in de finale steeds dichter bij de top tien kwam. Rune finishte uiteindelijk heel knap als 9e en als 7e van een heel sterke lichting eerstejaars!

Ook scholier Robin Demeestere zette een mooi resultaat neer. In een prima bezetting versierde hij net een top 20 plaats. Matteo Wastijn, eerstejaars, liep van de 55 scholieren als 39e binnen wat goed was voor een flinke 14e rang bij de jongens van °2003.

Master Audrey Goesaert (W35) kon eveneens terugblikken op een meer dan geslaagde Crosscup deelname met een knappe 9e plaats!

Master Bart Vandewoestyne (M40) kwam in Roeselare nog wat loslopen na een night trail van 13 km een dag eerder in Frankrijk waar hij 55e werd op een blijkbaar populaire wedstrijd met 427 finishers. Bart sleepte in zijn ‘cooling down’ nog een 68 plaats uit de brand en kon zowaar nog een 24e plaats voor leggen bij de M40.

Bij de junioren streden de eerstejaars senioren ook nog mee voor de EK tickets. Zo moesten Amber Veelaert en Ina Vanthyghem (HCO) zich meten met het kruim van de Belgische junioren. De trainingsmaatjes bleven lang in elkaars buurt maar finaal bleek Ina wat sterker dan Amber. Ze eindigden respectievelijk op een verdienstelijk 34e en 36e rang.

De selectie cross voor het EK kende bij de junioren een verschroeiende start. Onder meer omdat de 55 junioren samen met 86 masters aan de start kwamen. Het was voor de ambitieuze jongeren dan ook meteen vol gas geven om niet vast te geraken in het peloton. De één kon de snelle aanvangsfase al beter verteren dan de andere. Michiel Vanhuysse kon van ons kwartet het beste resultaat voorleggen met een sterke 20e stek. Cijfer de eerstejaars senioren nog weg en dan zal Michiel zich met een 12e plaats nog meer weten te waarderen. Eerstejaars Juul Vanhoutteghem moest als jongster absoluut niet blozen met zijn prima 33 plaats. Net als Michiel werd hij 12e maar dan bij de 17 jarigen. Kevin Demeester was aanvankelijk goed gestart, moest dan even wat gas terugnemen, maar kon dan toch nog een mooie 49e stek vasthouden. Na het schrappen van 15 senioren klimt Kevin op naar de 34e plaats. Eerstejaars senior Jolan Desimpelaere startte eerder behouden en kon in de finale nog enkele atleten, waaronder Kevin, remonteren. Jolan kon vrede nemen met een puike 45e rang.

Proficiat aan alle deelnemers!