zaterdag 23 september 2017

Vlaams kampioenschap masters: Goud voor Tom Declerck, 2x goud voor Marc Desmet en zilver voor Bert Deschodt !


Ook onze masters lieten van zich spreken op hun Vlaamse titelstrijd in Kessel-Lo. Op het einde van het pisteseizoen en onder een aangename nazomerse zon konden de masters op een uitstekend lopende vernieuwde piste nog eens alles uit de kast halen.
Trainer Marc Desmet (M45) kon op zijn specialiteit, de 400m horden, ook nu enkele nieuwe belagers op afstand houden. Hij stormde in zijn laatste maanden als M45 naar de Vlaamse titel. Met 66”98 deed hij zelfs een fractie beter dan zijn 67”07 van het BK.
Podium Masters M45 400m Horden

Ruim twee uur later voegde Marc daar nog eens goud aan toe op de 400m vlak. Als enige deelnemer bij de M45 lag die tweede titel weliswaar voor het grijpen. Maar Marc wou met glans zijn gouden plak gaan ophalen en schudde na zijn 400m horden nog eens 58”85 uit de benen.

Marc start 400m

2e gouden plak voor Marc

Tom De Clercq (M45) maakte zijn debuut op een masterkampioenschap. En hoe! In een eerder tactische 1500m stak Tom zich goed weg. Toch bleef hij steeds voeling hebben met de koplopers. In de laatste ronde anticipeerde Tom prima om dan in de laatste rechte lijn iedereen, met een stevig eindschot, het nakijken te geven (4’34”25). Tom kon zich dan ook, eerder onverwacht maar verdiend, tot Vlaams kampioen kronen!


podium Masters M45 1500m
 
Bert Deschodt nam in zijn 1500m bij de M35 het leeuwendeel van het kopwerk voor zijn rekening om het niet tot een zuivere sprint te laten komen. Zijn stevig tempo leverde hem al zeker minstens zilver op want voorbij halfweg kon hij al twee belagers voor het podium afschudden. Bert leek met zijn verschroeiend tempo op het goud af te stevenen maar hij werd echter nog in de laatste meters geremonteerd door Peter Wilhelmus Cornelis (ATLA) die hem de titel alsnog afsnoepte. Toch kon Bert glunderen en schitteren met zijn zilveren 4’15”75 en zijn eerste podium op een masterkampioenschap!


Podium Masters M35 1500m
 
Aangezien er op deze Vlaamse kampioenschappen ook gestreden werd voor de provinciale medailles staken zowel Bert, Tom als Marc (2x) ook nog eens de West-Vlaamse titels op zak. Voor elk van dat trio meteen ook een dubbelslag!

Bert Deschodt - Marc Desmet - Tom De Clercq


Proficiat Bert, Tom en Marc