zondag 10 september 2017

BK aflossingen junioren: zilver voor juniores meisjes

Traditioneel werd er op de 2e dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren ook gestreden voor de BK-medailles aflossing bij de junioren.
Onze juniores dames Angel Bekaert, Marlies D'huyvetters, Sofie Dequae en Amber Veelaert verdedigden de AZW-kleuren op de 4x800m. Er kwamen slechts 2 ploegen aan de start van de 3 ingeschreven teams. Een fenomeen dat sinds jaren al, zeker bij de meisjes, kenmerkend is voor de drop-out op die leeftijd. Het was dan ook al uniek dat we met AZW-TMD vier juniores in onze rangen hadden om een kwartet te vormen. LACE (Eupen), die vorige week nog op het BK aflossingen alle categoriĆ«n het Belgisch record bij de juniores dames van AZW (9'06"59: 1998 met Ann Parmentier, Helen Depypere  Lieslot Bossuyt, en Maaike Reyngaert) afsnoepte, was uiteraard een maat te groot voor ons viertal. Onze meisjes liepen elk hun 800m, geplaagd door de strakke wind, vrijwel solo. Ze klokten uiteindelijk af in 11'19"09. Dankzij hun inzet en engagement konden ze het BK-podium op om een verdiende Belgisch zilveren medaille op te halen!
Met dank aan trainster Nele Carrein om onze ploeg te coachen!


foto Filip Bossuyt

Junior Jolan Desimpelaere maakte als slotloper deel uit van het 4x400m van AZW. Jolan behaalde met zijn AZW-clubmakkers een puike 5e plaats in 3'34"59.
foto Filip Bossuyt

Meer foto's van dit BK kan je hier vinden. (met andermaal dank aan Filip Bossuyt)

Proficiat Angel, Marlies, Sofie, Amber en Jolan.