vrijdag 1 september 2017

Michiel Vanhuysse neemt deel aan de Memorial Van Damme

We konden ook dit jaar met een 40-tal AZWers life genieten van de meest prestigieuze atletiekmeeting ter wereld. Met dank aan Jan Carrein die opnieuw de volledige ticketadministratie voor onze groep op zich nam.
We waren op deze 41e editie ook dit jaar getuige van tal van prestaties van wereldniveau! Maar toch was onze held van die avond deze keer scholier Michiel Vanhuysse die dankzij een schitterend zomerseizoen een ticket kon versieren voor de 1000m van de Youth Memorial Van Damme.



Pieter Sisk (DCLA) werd als haas aangesteld om topfavoriet Tim Van de Velde (DUFF) naar een Belgisch record te loodsen. Ondanks het hoge aanvangstempo kwam er bij de start nogal wat duw- en trekwerk aan te pas. Gelukkig kwam Michiel de eerste honderste meters zonder kleerscheuren door. Maar de snelle start en de zenuwachtige aanvangsfase zullen ongetwijfeld wat energie gekost hebben.


Van de Velde slaagde in zijn missie en zette een nieuw Belgisch record neer: 2'24"34. Michiel verdedigde zich in het kwalitatief gezelschap verder prima en finishste op een mooie 11e plaats op 16 deelnemers in 2'34"80. Dat is zowat 3 seconden boven zijn sterk persoonlijk record van 2'31"86 (Oudenaarde 01/08/'17).



Michiel met een deel van de talrijk meegereisde supporters!


Proficiat Michiel!