zondag 6 november 2016

Jongerencross Waregem: Zilver voor Robin Demeestere, Kevin Demeestere, Angel Bekaert en Katrien De Vos


De vijfdaagse stage in Loon op Zand belette een aantal TMD-ers niet om toch al sterk voor de dag te komen tijdens de AZW-veldloop  op de hippodroom van Waregem.

De cadetten meisjes verteerden de stage blijkbaar prima want Liesl Luyssen, Rune Breye en Nele Dequae  liepen met een respectievelijk 4e ,5e en 6e plaats vlotjes in de top 10. Laura Speeleveld zorgde met een knappe 7e plaats voor een 4 op een rij voor AZW.
Bij de jongens kon Robin Demeestere met zijn stage in de benen toch mee spelen voor de overwinning. Robin moest uiteindelijke enkel Stan Vanhoucke (FLAC)voor zich dulden en schitterde met zilver op het podium!
Scholier Kevin Demeestere deed niet onder voor zijn broer Robin. Ook Kevin kleurde de wedstrijd en moest, nipt, enkel Thibo Dewulf (AVR) voor laten. Kevin kon finaal glunderen met de zilveren plak!

Bij de junioren meisjes konden we ons verheugen op de deelname van 3 TMDers. Angel Bekaert verraste met een stevige start en zag haar inspanning beloond met een onverwachte maar uitstekende 2e plaats. Het derde zilver voor TMD was binnen. Marlies Dhuyvetters, aanvankelijk nog in de running voor een medaille, kwam finaal als 4e over de streep en greep zo net naast een medaille. Sofie Dequae rondde haar wedstrijd af met een mooie 5e plaats bij de junioren.
Annick De Laere liet ook van zich horen want ze kwam bij de masters knap als 4e over de streep. Een minuut later greep Joke Lefief een puike 5e plaats bij de masters.
Katrien De Vos was een van de smaakmakers bij de seniores dames. Met haar sloopwerk kreeg ze vrijwel iedereen op de knieën. Katrien moest uiteindelijk enkel haar meerdere erkennen  in Michelle Vandevyvere (FLAC). Katrien bezorgde ons na een sterke wedstrijd een 4e zilveren medaille!
We konden bij de heren ook nog rekenen op vier masters. Debutant in het veld Tom Declerck (M40) startte eerder behouden maar pakte na een sterke remonte een fraaie 10e plaats. Bart Vandewoestyne, Miguel Minnebo en Piet Ovaere deden in de AZW-cross hun duit in het zakje met een respectievelijk 20e, 24e en 30e stek.
Proficiat aan alle deelnemers!