zondag 4 september 2016

BK cadetten en scholieren dag 2

Op de tweede dag van dit jeugdkampioenschap kwamen in Herentals nog eens 5 TMD-atleten in actie.

Bij de jongens zette AZW nog maar eens zijn steeple-opleiding in de verf.

Robin Demeestere en Juul Vanhoutteghem waren onze vertegenwoordigers bij de cadetten. Ondermeer door een verschroeiende start van torenhoog favoriet Louis Vandermessen (CABW) kwamen alle atleten te snel door na de eerste ronde. Robin had na een remonte nog even zicht op een medaille maar de tweedejaars bleken op het einde iets te sterk. Finaal pakte Robin een prima 5e plaats in 4'48"45. Een evenaring van zijn beste chrono van 4'48"35. Juul hield in de achtervolging zeer goed stand en kwam ondanks een uitschuiver na de laatste waterbak puik als 7e over de streep in 5'01"21.

Ook onze scholieren Kevin Demeestere en Michiel Vanhuysse toonden zich van hun beste kant. Michiel kon lang aanklampen met de kandidaten voor zilver en brons. Deze inspanning leverde Michiel uiteindelijk geen medaille op maar hij schitterde wel met een 4e plaats en een persoonlijk record van 6'26"92. Kevin toonde de meeste aanvalslust van de achtervolgers. Ook hij werd daarvoor beloond met een eervolle 6e plaats en een verbetering van zijn besttijd met bijna vijf seconden: 6'33"91.

De beste leerlingen van de TMD-steepleschool: Kevin, Robin, Jules en Michiel

Cadette Liesl Luyssen kon zich op de zaterdag door reekswinst in de 300m. horden rechtstreeks plaatsen voor de finale. Liesl moest van start in de buitenbaan en had zo minder controle op de tegenstand. Toch snelde ze naar een knappe 5e plaats en dook ze voor het eerst onder de 47 seconden naar een sterk persoonlijk record van 46"83.

Dank aan de supporters en proficiat aan Liesl, Robin, Juul, Kevin en Michiel.