zaterdag 3 september 2016

BK cadetten en scholieren dag 1: Liesl Luyssen naar finale

Op de eerste dag van het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren bracht TMD drie eerstejaars atleten in stelling op de 'lage' horden.
Cadette Liesl Luyssen schoot in Herentals al om 09u.30 uit de startblokken. Liesl liep in de derde serie naar de reeksoverwinning waardoor ze zich rechtstreeks kon plaatsen voor de finale op zondag. Met 47"57 klokte ze de 4e tijd van alle deelnemers en bleef ze slechts 4 tienden boven haar persoonlijk record. Alvast een knap resultaat voor een debuut op een BK!

Scholiere Sofie Carrein moest ook al in de motregen van start. Op de 400m. horden moest ze alle zeilen bijzetten om de concurrentie in het vizier te houden. Sofie viel echter niet stil en kon in de laatste rechte lijn nog een atlete remonteren. Het leverde haar een mooie vijfde plaats in haar reeks op. Met 76"74 werd Sofie 23e in de totaalstand.

Bij de scholieren jongens kwam Tijs Messiaen uit in de vierde serie. Hij moest het ondermeer opnemen tegen twee kandidaten voor de finale. Tijs kon achter de twee favorieten een knappe derde plaats opeisen. Zijn 60"02 was goed voor een puike 11e plaats in de eindranking.

Proficiat Liesl, Sofie en Tijs.