zondag 18 september 2016

BK Aflossingen: Zilver voor scholieren jongens - Brons voor masters heren!

De snelle piste van Moeskroen was dit jaar het terrein waar er gestreden werd om de BK-estafette titels. Laat in de namiddag kwam op de 4x800m voor scholieren jongens het hoogtepunt voor AZW, dat met 8 deelnemende ploegen goed vertegenwoordigd was op dit BK aflossingen.

Cadet Liesl Luyssen maakte deel uit van het 4x100m AZW-kwartet dat in 54”40 naar een 7e plaats sprintte in hun reeks.
Trainer Marc Desmet slaagde er in de voormiddag al in om met zijn AZW-collega's masters Jan Leroy, Frederik Descamps en Niko Gevaert brons te weg te kapen op de 4x100m. RESC en AVLO waren met respectievelijk 47"39 en 47"61 een maatje te groot. Maar ook voor de derde podiumplaats was het razend spannend. AZW kon finaal, met 49"46, het laken naar zich toe trekken ten koste van RCB (49"58).
De cadetten jongens stonden meer dan hun mannetje op de 4 x 800m. Robbe Desimpelaere, Robin Demeestere, Juul Vanhoutteghem en Timo Nuyttens behaalden met een chrono van 9’13”59 een puike 9e plaats op liefst 15 ploegen!

AZW-cadetten jongens 4x800m (Timo Nuyttens ontbreekt)
De scholieren meisjes losten op de 4x800m perfect de verwachtingen van de trainer in met een chrono van 10'41"20. Amber Veelaert, Angel Bekaert, Sofie Carrein en Marlies D’huyvetters werden voor hun inspanning beloond met een mooie 7e plaats op een BK!
AZW-scholieren meisjes 4x800m
Bij de scholieren jongens 4x800m hoopten we stiekem op een (bronzen) medaille. Sam Decocker, Michiel Vanhuysse, Jolan Desimpelaere en Tijs Messiaen verrasten zichzelf, de concurrentie en de talrijke supporters.
We lieten niks aan het toeval over want dankzij de aanwezigheid van Kevin Demeestere (pr 800m 2'06") hadden we in geval van nood meteen een volwaardig alternatief achter de hand!
Sam zorgde er voor dat AZW na de eerste wissel al verrassend in tweede stelling lag. Michiel voerde de druk, op torenhoog favoriet KAAG, nog verder op en slaagde er zelfs in om AZW halfweg koers in de leiderspositie af te zetten. Enkele, op papier, sterkere ploegen waren toen al op achtervolgen aangewezen. Jolan liet wijselijk het initiatief aan KAAG, maar kon vooral ook de eerste achtervolgers goed op afstand houden. Tijs kon in tweede stelling en met een mooie voorsprong op de eerste belagers de laatste 800m aanvatten. Als laatste loper moest hij opboksen tegen atleten die persoonlijke records konden voorleggen die tot 10 seconden beter waren. Tijs deelde zijn race echter zeer goed in en had nog net voldoende overschot om, na een bloedstollende laatse ronde, de inspanningen van een collectief sterk AZW-team te verzilveren!


AZW zilver - KAAG goud - ATLA brons


Trainer Marc Desmet en Kevin Demeestere met het zilveren AZW-team

Van harte proficiat aan alle deelnemers en dank aan de talrijke supporters!

Een deel van de talrijk aanwezige AZW-supporters!