zondag 2 maart 2014

Verkenning parcours BK veldlopoen Wachtebeke



Een week voor het BK veldlopen in Wachtebeke op 09 maart trok een, vooral jeugdige, AZW-TMD-delegatie naar het Provinciaal domein Puyenbroeck om de omloop te verkennen.
Op basis van enkele foto's en video's hier onder krijg je al een impressie van hoe het parcours er wellicht zal bijliggen. De regen die er de komende dagen nog zal vallen zal bepalen of het parcours zwaar tot zweer zwaar zal worden. Op zondag 02 maart lagen de omgeving van de start  en enkele andere loopstroken van de omloop er al behoorlijk drassig bij. De met molshopen bezaaide omloop zullen een extra hinderpaal vormen. De steile heuvel ter hoogte van lus B en op zowat 300m van de aankomst zou wel eens de scherprechter kunnen worden van de BK-titelstrijd. De geasfalteerde brug en de daaropvolgende met gras overgroeide betonstenen op 100m van de aankomst baren ons wat zorgen. Hopelijk doen de organisatoren daar nog de nodige aanpassingen zodat ook daar de passage met de broodnodige lange pinnen (12 à 16 mm?) geen problemen geeft.
We raden de deelnemers en supporters ook aan om tijdig af te zakken naar Puyenbroeck want je moet toch nog een 10 minuten rekenen om van de ruime parking1 naar het parcours te stappen.
Veel succes en tot zondag 09 maart!
 
 
De voegen van deze 'graswafels', op 100m van de aankomst, bestaan uit beton
 
Laatste rechte lijn naar aankomst
Houten brugje overgang lus A naar lus B (C)
Heuvel kant richting lus B
Begin lus C
lus C eerste bocht naar links
Deel lus C parrallel met weg
Middenterrein lus C
Laatste deel lus C parrallel met weg

 
Heuvel einde lus C op zowat 300m van de aankomst