zondag 16 maart 2014

2 podiumplaatsen op de Internationale Rabobank Zwinstedenloop (Nederland)

In het Nederlandse dorp Sluis gaat elk jaar de Zwinstedenloop van start. 6 TMD-dames trokken dit jaar de grens over om zich in een internationale wedstrijd te meten met de concurrenten.

Op de "vijf van Sluis" (4,7 km) kwamen Febe Carrein, Thaïsa Vande Velde en Sofie Carrein aan de start. De beginkilometers werden door het TMD-trio in groep afgelegd. Thaïsa, die door haar studies geneeskunde haar atletiekcarrière even op een relatieve "pauze" heeft gezet, kon het tempo van de zusjes Carrein niet de hele wedstrijd aanhouden. Ze liep over de eindmeet als 55ste (10de dame) in een tijd van 23.01'.

Febe, die voor de wedstrijd vastberaden was haar 5 jaar jongere zus achter zich te houden, hield het tempo hoog. Haar inzet loonde, want Febe liep als 34ste binnen en werd hiermee 3de dame (20.28')
Kleine(re) zus Sofie werd als 1ste jaars cadet mooi 42ste (4de dame!) in een tijd van 21.19'.

De halve Marathon (21km) had eveneens 3 TMD-dames aan de start: Debby Coussement, Sabine Desmet en Ann Parmentier.
Ann liet er geen gras over groeien en liep een prima halve marathon in 1:22.27'. Ze beëindigde de wedstrijd als 91ste (2de dame).
Met een pijnlijke voet én veel steun van collega Sabine, liep Debby haar halve marathon op karakter uit. Sabine, die de hele wedstrijd aan de zijde van Debby bleef, werd 453ste in een tijd van 1:45.19'. Vlak na haar liep Debby als 454ste over de streep in een tijd van 1:45.21'.
Klik hier om het beeldverslag van Omroep Zeeland te bekijken.

Een dikke proficiat, dames!