zondag 9 maart 2014

Knappe ereplaatsen op het BK veldlopen te Wachtebeke

Een week na de verkenning van het nieuwe BK-crossparcours lag de omloop in het Provinciaal domein Puyenbroeck, door de bijna zomerse weersomstandigheden van de afgelopen dagen, er al heel wat droger bij. Toch was de relatief snelle omloop in combinatie met de beklimmingen van de steile heuvel een niet te onderschatten opdracht. De temperaturen van 16 graden en meer zorgden wellicht voor het warmste BK-veldlopen ooit.
Voor de toeschouwers was het dan ook dubbel genieten.

Bij de miniemen noteerden we een puike 66e plaats op liefst 112 deelnemers van eerstejaars Lukas Desmet (Vlierzele Sportief). Juul Vanhoutteghem sloot zijn schitterend veldloopseizoen af met een prachtige 6e plaats bij de tweedejaars. Leeftijdsgenoot Robbe Desimpelaere plaatse eveneens zijn kers op de taart met een prima 13e stek.

Sofie Carrein en Tessa Vanasten verloren, in hun wedstrijd bij de eerstejaars cadetten, elkaar nooit uit het oog. Zo pushten ze elkaar naar een respectievelijk mooie 45e en 51e plaats.
 







De een jaar oudere Sofie Dequae kwam uiteindelijk zonder vriendinnen aan de start maar liep na een regelmatige wedstrijd toch naar een verdienstelijke 44e plaats.

 
 
Eerstejaars cadetten Michiel Vanhuysse en Ruben Desmet (Vlierzele Sportief) konden zich tijdens hun goed ingedeelde race steeds aan elkaar optrekken. In de laatste kilometer konden ze dan ook nogal wat tegenstanders remonteren. Ruben en Michiel pakten uiteindelijk een knappe 18e en 19e plaats.
















In die zelfde wedstrijd legde Tijs Messiaen beslag op de 46e plaats. Naast zijn al opmerkelijk indooravontuur, bewees Tijs met die prestatie nog maar eens dat hij van alle markten thuis is.


Jolan Desimpelaere wilde niet onderdoen voor zijn jongere broer Robbe. Bij de tweedejaars ging Jolan tot het uiterste om een 13 plaats te bemachtigen
zoals zijn broertje. Ook voor Jolan een orgelpunt voor een knap crossseizoen.

 




Scholier Natan Decoutere kon zich niet optimaal verdedigen omdat hij zich voor halfweg bezeerde aan de dij. Bovendien verloor hij nog eens zijn rechter spike. Na een stop kon hij met hulp van de trainer zijn spike opnieuw aantrekken. Natan gaf niet op en sleepte nog een 51e plaats uit de brand.





Een dag na haar BK indoor zilver op de 1500m voor masters verbaasde Maaike Reyngaert opnieuw. Op de korte cross van 3 km. stormde ze, na een attente start, op de eerste rij de steile berg op. Maaike liet de koplopers niet zomaar lopen en stelde zo een  onverhoopte top-10 plaats veilig. Na lang op een 7e en 8e positie te hebben gelopen moest Maaike finaal nog een plaatsje prijsgeven. Maar met een hoogaangeschreven 9e plaats sloot Maaike een erg succesvol atletiekweekend af.

 

 
Senior Kurt Doutreloigne was sinds lang nog eens aan competitie toe. Zijn korte veldloop startte hij dan ook behouden en dat bleek de juiste keuze. In de tweede wedstrijdhelft kon Kurt de sputterende tegenstanders één voor één voorbij lopen. Van de 176 deelnemers werd Kurt mooi 105e. 






Master Bart Vandewoestyne tenslotte kwam ondanks weinig trainingsarbeid toch aan de start. Het gaf hem een voldaan gevoel en een 162e plaats waar hij best fier op mag zijn. 
 




 
Klik hier om de hectische start van de korte cross te bekijken. Na 2'14" komt Kurt in beeld.







 
                                              Proficiat aan alle deelnemers!