vrijdag 1 november 2013

Stage 2013 : C'etait formidable!

Zoals elk jaar trok TMD ook tijdens deze herfstvakantie op stage naar Nederland. Na enkele jaren Oosterhout als uitvalsbasis, was 'the place to be' nu Loon op Zand. Met zijn ligging, vlak aan de rand van het nationaal park 'De Loonse en Drunense duinen', is dit een uiterst geschikte locatie om het nieuwe winterseizoen officieel af te trappen. Doordat ook de weergoden ons gunstig gezind waren, konden we een schitterende stage beleven.



De ochtendlijke kerntrainingen werden geleid door trainer Marc Desmet. Er werden heel wat kilometers afgelegd en dit op een sterk variërend parcours: zandweg, bospad, verharde weg, het plaatselijk mountainbikeparcours, alles werd ingepast in het trainingsschema. Naast het lopen, werd er ook veel aandacht besteed aan techniek, kracht, lenigheid en de nodige nazorg.


 


De oudsten konden in de namiddag zelfstandig een tweede training afwerken, terwijl de jongeren zich onder leiding van Nele Carrein met sport en spel konden uitleven. Met onder meer een 'één tegen allen'-spel werd tijdens deze namiddagtrainingen ook aan teambuilding gedaan.



De teambuilding was ook een belangrijk element voor de geleide randactiviteiten: onder meer gezelschapsspelletjes, een quiz, zwemmen in het recreatiezwembad in Tilburg en een griezelfilm stonden 's avonds op het programma.


Tussendoor zorgde de laddercompetitie ervoor dat niemand zich kon vervelen. De atleten daagden elkaar uit om op het einde van de week zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen. Muurzitten, darts, sjoelbak, armworstelen, op één been staan, zelfs vlechtjes maken, de uitdagers bedachten de meest gevarieerde proeven.
De sportterreinen die vlakbij ons verblijf lagen werden tussen de trainingen door druk gebruikt voor voetbal- en basketbalwedstrijden.
Aangezien we geloven in uitspraak "een gezonde geest, in een gezond lichaam", werd er dagelijks ook tijd vrijgemaakt voor studie na het middagmaal.

Met 28 deelnemers, waarvan 21 atleten, konden we een recordopkomst noteren. Om deze sportieve bende van de nodige energie te voorzien konden we rekenen op kookmama's Kathleen en Debby. We kregen een gevarieerd én gezond menu voorgeschoteld, dat de atleten in staat stelde uit elke trainingssessie een maximaal rendement te halen. De keuken- en tafelservice werd door alle deelnemers enorm gewaardeerd. Elke dag staken enkele atleten met tafeldienst, een handje toe om af te ruimen.





We besloten deze fantastische stage traditioneel af in het buffetrestaurant Oud Oosterhout en ook dat werd zeer gesmaakt!



Hieronder nog enkele uitspraken van de jongsten onder ons:


"Onze trainingen zijn soms niet zo makkelijk, zelfs lastig. Bij het losmaken (van de spieren) tijdens de opwarming worden vaak grapjes gemaakt, vooral door trainer Marc."

- Liesl, 11 jaar - 

"We eten zeer gezond, maar overheerlijk. De bediening is uitstekend. We hebben veel respect voor de koks, want ze steken er veel tijd in."

- Tijs, 13 jaar -


"Lopen, lopen is zo fijn, daarvoor moet je bij TMD zijn!"

- Sofie en Fien, beide 14 jaar -